Πολιτική

Μεσανατολικό και δημόσια διοίκηση διχάζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Μεσανατολικό και δημόσια διοίκηση διχάζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Πηγή Φωτογραφίας: [364688] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης σημειώθηκε στο Κοινοβούλιο, με πρωταγωνιστές τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σήκωσε το γάντι της πολιτικής αντιπαράθεσης και απάντησε, σε έντονο ύφος, στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτη Φάμελλο και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Ανδρουλάκη.

«Αυτά είναι παθογένειες δεκαετιών – και αφορούν όλες τις κυβερνήσεις. Να μπει οριστικό τέλος στην πρακτική που συνέβαινε για αρκετές δεκαετίες να επιλέγονται για διοικητές νοσοκομείων κομματικοί φίλοι, χωρίς να επιλέγεται το μείζον, η αποτελεσματικότητα. Να καταστήσουμε την ελληνική διοίκηση ελκυστικότερη σε νέους ανθρώπους», τόνισε εμφατικά ο Κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών, που φέρει την προσωπική σφραγίδα της κυρίας Νίκης Κεραμέως.

Για «έπαρση και αλαζονεία» στηλίτευσαν τον πρωθυπουργό οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με αφορμή αναφορές του στα εκλογικά ποσοστά των δύο κομμάτων στις εθνικές εκλογές.

«Η επιχειρηματολογία του κ. Φάμελλου και του κ. Ανδρουλάκη μού θυμίζει τους εφήβους που αγόρασαν τον πρώτο τους δίσκο και τον ακούν συνέχεια, την ίδια μουσική, το ίδιο τροπάριο», ανέφερε ο πρωθυπουργός και παρότρυνε τους δύο κοινοβουλευτικούς άνδρες να αλλάξουν γραμμή πλεύσεως.

«Ο κ. Φάμελλος είπε ότι αποκλίνουμε από την Ευρώπη, για Μητσοτάκης ΑΕ, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης έχει μια εμμονή για το κράτος δικαίου και τις υποκλοπές», είπε για να καταλήξει: «Τα ίδια λέγατε και πριν από τις εκλογές, αλλά μεσολάβησε η κρίση του λαού κι η ΝΔ πήρε 41%, εσείς 17% και εσείς 12%. Αλλάξτε τροπάρι, επιτέλους, διευρύνετε λίγο την γκάμα σας».

Οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ του πρωθυπουργού και του επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος επ’ αφορμή το Μεσανατολικό και την αποστροφή του κ. Νίκου Ανδρουλάκη «στις πόσες χιλιάδες θύματα παιδιά και αμάχους πρέπει να ψηφίσουμε υπέρ της ανθρωπιστικής εκεχειρίας;». «Δεν ψηφίσαμε το ψήφισμα του ΟΗΕ, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, γιατί δεν ήταν ισορροπημένο και δεν εναρμονιζόταν με τα εθνικά συμφέροντα – δηλαδή σεβασμό στη στρατηγική σχέση με το Ισραήλ αλλά και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και να μη χάνονται αδικαιολόγητα ανθρώπινες ζωές στη Γάζα», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στον αρχηγό του τρίτου κόμματος και υπενθύμισε πως το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που καλλιέργησε την ετεροβαρή σχέση με τον αραβικό κόσμο, με πρωτοβουλίες του Ανδρέα Παπανδρέου και τη φιλία του με τον Γιάσερ Αραφάτ. Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι η θέση της Ελλάδας δεν ήταν ισορροπημένη, καθώς το κράτος του Ισραήλ αναγνωρίστηκε επίσημα τον Απρίλιο του 1990 από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με την Ελλάδα να είναι η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση. «Το ΠΑΣΟΚ καλλιέργησε και δημιούργησε μια σταθερή σχέση με τον αραβικό κόσμο με μεγάλες πρωτοβουλίες του Ανδρέα Παπανδρέου. Πετύχαμε η Ελλάδα να γίνει πρότυπο αρχών, αξιών, πράγμα που αναγνωρίζεται διεθνώς. Όμως αυτή η παράταξη, αυτή η παράταξη ήταν που δεν εμπόδισε και δημιούργησε, εργάστηκε για να υπάρχει αυτή η στρατηγική σχέση με το Ισραήλ, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Μια συμμαχία που θεωρούμε ότι θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής», απάντησε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε και το δεύτερο μέρος της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή. Επίθεση εξαπέλυσαν ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος αλλά και στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον πρόεδρο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος για το ζήτημα των επισυνδέσεων: «Η κάλπη δεν ξεπλένει ένα ενδεχόμενο αδίκημα, είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να το ερευνήσει. Πού ξέρατε ότι η ΑΔΑΕ θα βάλει πρόστιμο; Είναι Ανεξάρτητη αυτή η Αρχή ή σουρωτήρι; Πόσους μήνες είχε λήξει η θητεία των μελών της ΑΔΑΕ; Η Ελλάδα στα θέματα κράτους δικαίου σύμφωνα με την Ευρώπη σημειώνει διαρκή πρόοδο. Αναγνωρίζουν όλοι την τεράστια πρόοδο της χώρας, ότι η ανεργία αποκλιμακώνεται, ότι ανακτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα. Αν ήταν τόσο εύκολο, γιατί δεν το έκαναν οι προηγούμενοι;» ανέφερε ο κύριος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments