Πολιτική

Το πλούσιο πολιτικό “μενού” της πρώτης συνάντησης Μητσοτάκη – Κασσελάκη

Το πλούσιο πολιτικό “μενού” της πρώτης συνάντησης Μητσοτάκη – Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [364687] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για πρώτη φορά και για πληθώρα ζητημάτων.

Περίπου μία ώρα κράτησε η πρώτη συνάντηση που είχαν στο Κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

Η διάρκεια της συνάντησης θεωρείται φυσιολογική, αλλά η γκάμα της θεματολογίας ήταν ευρεία, όπως αποτυπώνεται στον διάλογο μεταξύ των δύο ανδρών μπροστά στην κάμερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου και στις διαρροές που υπήρξαν από το περιβάλλον των δύο αρχηγών.

Ο πρωθυπουργός τον υποδέχτηκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του στη Βουλή και του ευχήθηκε, καλό μήνα και καλή αρχή.

Από την πλευρά του, ο κ. Κασσελάκης έθεσε το ζήτημα των αποδήμων, λέγοντας ότι είναι στοίχημα να προσφέρουν με ισονομία και ισοπολιτεία και ο πρωθυπουργός απάντησε ότι προς αυτήν την κατεύθυνση είναι ο νέος νόμος.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα του διαλόγου on camera: Κασσελάκης: (…) Όπως ξέρετε έχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω. Είναι εθνική ευθύνη είναι εθνικό στοίχημα οι απόδημοι να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους σε μια χώρα με ισονομία και ισοπολιτεία.

Μητσοτάκης: Έχουμε κάνει μια καλή αρχή με το νομοσχέδιο το οποίο δίνει την δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της πατρίδας μας και κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Νομίζω ότι σε αυτό έχουμε ένα εθνικό χρέος όλα τα κόμματα να κινητοποιήσουμε τους Έλληνες.

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη για τις θέσεις της χώρας, για τις εξελίξεις τη Μέση Ανατολή, για τις συζητήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, για τις προοπτικές μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας καθώς επίσης και για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως βρίσκεται πάντα στη διάθεση του κ. Κασσελάκη, όπως και των άλλων πολιτικών αρχηγών για την ενημέρωσή τους.

Η πλευρά της Κουμουνδούρου

Με βάση τις διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε πληθώρα ζητημάτων υπ’ όψιν του πρωθυπουργού.

Πιο ειδικά, για τις υποκλοπές ο κ. Κασσελάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να διευκολύνει τη διαλεύκανση της υπόθεσης ως πολιτικός προϊστάμενος  της ΕΥΠ για την άρση απορρήτου υπαλλήλων της ΕΥΠ να καταθέτουν ως μάρτυρες και του παρέδωσε το νόμο με το σχετικό άρθρο που το προβλέπει (νόμος 3649 άρθρο 14 παράγραφος 4).

Επιπλέον, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης πρότεινε να γίνονται διορισμοί αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ όλων των διοικήσεις δημοσίων οργανισμών.

Ακόμη ο κ. Κασσελάκης έθεσε προς τον πρωθυπουργό πρόταση αλλαγής νόμου για το Πόθεν Έσχες, δηλαδή για πραγματικές και όχι εικονικές δηλώσεις πόθεν Έσχες, με δημοσίευση όλων των στοιχείων δανείων και όχι μόνο του εκάστοτε ποσού (δηλαδή να συμπεριλαμβάνονται τα ποσά επιχορήγησης και αποπληρωμής, παρατάσεις, αναχρηματοδοτήσεις κτλ).

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Γάζα σε συνέχεια των παρεμβάσεων του όλο το τελευταίο διάστημα, ενώ έκανε αναφορά και στα ζητήματα οικονομίας και ακρίβειας.

Τέλος, αναφορά έγινε και στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στα θλιβερά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments