Διεθνή

Λευκός Οίκος: Προειδοποίηση στη Χεζμπολάχ να μην εμπλακεί στη σύγκρουη [vid]

Λευκός Οίκος: Προειδοποίηση στη Χεζμπολάχ να μην εμπλακεί στη σύγκρουη [vid]
Η προειδοποίηση ήρθε λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του ηγέτη της λιβανέζικης οργάνωσης.

Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, απηύθυνε προειδοποιήσεις στη Χεζμπολάχ να μην προσπαθήσει να επωφεληθεί από τη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του ηγέτη της λιβανέζικης οργάνωσης.

’Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να δουν τη σύγκρουση να επεκτείνεται στο Λίβανο’, τόνισε ο εκπρόσωπος.

Σε ανάλογο τόνο κινήθηκε και ο Άντονι Μπλίνκεν από το Τελ Αβίβ, όπου μετέβη για δεύτερη φορά μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς. ‘’Όσον αφορά τον Λίβανο, όσον αφορά τη Χεζμπολάχ, όσον αφορά το Ιράν – ήμασταν πολύ ξεκάθαροι από την αρχή, ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην ανοίξει δεύτερο ή τρίτο μέτωπο σε αυτή τη πολεμική σύγκρουση’’ είπε χαρακτηριστικά.

Η ομιλία του Νασράλα αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς έτσι θα μαθευόταν αν ο Νασράλα σύρει τον Λίβανο στον πόλεμο, που μαίνεται στη Γάζα. Οι μαχητές της Χεζμπολάχ επενέβησαν κατά του Ισραήλ στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών από την επομένη του πολέμου με τη Χαμάς, αλλά χωρίς να κλιμακώσουν τις επιχειρήσεις τους.

Κατά την ομιλία του, ο αρχηγός της Χεζμπολάχ επιτέθηκε βίαια στις ΗΠΑ, την ώρα που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Ισραήλ.

“Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον στόλο σας, με τον οποίο μας απειλείτε”, δήλωσε.

Κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι είναι “εξ ολοκλήρου υπεύθυνες για τον πόλεμο που μαίνεται στη Γάζα”, εκτιμώντας ότι το “Ισραήλ δεν είναι παρά ένα όργανο”.

Στο μέτωπο του Λιβάνου, ο Νασράλα δήλωσε ότι “μπήκαμε στη μάχη από τις 8 Οκτωβρίου”.

Εκτίμησε ότι “όλες οι επιλογές” είναι στο τραπέζι και ότι το ενδεχόμενο “ενός ολοκληρωτικού πολέμου” είναι “ρεαλιστικό”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments