Πολιτική

Ακρίβεια: Το μεγαλύτερο εμπόδιο της κυβέρνησης

Ακρίβεια: Το μεγαλύτερο εμπόδιο της κυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Rmc.bfmtv.com

Η κυβέρνηση βρίσκεται πρωταρχικά αντιμέτωπη με την ακρίβεια.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το πολιτικό σκηνικό μεταβαλλόμενο επί τα βελτίω για την ελληνική κυβέρνηση, αφού αφενός ο Σύριζα καταγράφει απώλειες δυνάμεων ενώ το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να ανακάμψει και να δεχθεί τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του Σύριζα. Την ίδια ώρα, η Νέα Δημοκρατία, διατηρεί τα ποσοστά της σε υψηλά επίπεδα εφάμιλλα αυτών των πρόσφατων εκλογών.

Οι κύριοι εχθροί της σημερινής κυβέρνησης και οι καθοριστικοί παράγοντες που θα μπορούσαν να περιορίσουν το πολιτικό της κεφάλαιο δεν προέρχονται από την αντιπολίτευση, αλλά από τις ίδιες τις πραγματικότητες, τα προβλήματα και τις προκλήσεις.

Ανάμεσα στα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η ακρίβεια και η “μάχη των σούπερ μάρκετ”. Ο πληθωρισμός των τροφίμων παραμένει υψηλός και αναμένονται νέες αυξήσεις σε πολλές κατηγορίες τροφίμων στο μέλλον. Η μέση οικογένεια δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να ανταποκριθεί στη ζήτηση, ιδίως αν έχει ανήλικα παιδιά, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται σημαντικές πιέσεις, οι οποίες αναπόφευκτα καταγράφονται πολιτικά ως αδυναμία αντιμετώπισης. Το ίδιο ισχύει και για το κόστος στέγασης, ιδιαίτερα στην Αττική, αλλά και σε όλη τη χώρα. Τα ενοίκια είναι δυσβάσταχτα και πολύ υψηλά σε σχέση με τους μέσους μισθούς.

Αυτά είναι κοινωνικά προβλήματα και αργά ή γρήγορα θα έχουν πολιτικές συνέπειες Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως υπεύθυνος και συνετός πολιτικός αρχηγός, προσπαθεί να επισημάνει έγκαιρα τα παραπάνω προβλήματα και να βρει λύσεις. Για να είμαστε όμως ειλικρινείς, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις σε σύνθετα και περίπλοκα προβλήματα.

Η εξίσωση γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη όταν λαμβάνεται υπόψη η πολυπλοκότητα της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Οι συνέπειες μιας ενδεχόμενης κλιμάκωσης θα ήταν πολύ ισχυρές, πολύπλευρες και αναπόφευκτες. Αλλά η Ελλάδα επιδεικνύει αξιοπρόσεκτο αίσθημα ευθύνης και στέκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από την απομονωμένη Τουρκία και είμαστε ευτυχείς γι’ αυτό. Είναι το αποτέλεσμα μιας συνεπούς στρατηγικής και μιας αρμονικής εξωτερικής πολιτικής. Επομένως, ο δρόμος της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά γεμάτος αγκάθια και παγίδες.

Ο συνδυασμός ταχύτητας προσαρμογής και ικανότητας επίλυσης – και διαχείρισης – προβλημάτων και προώθησης μεταρρυθμίσεων σε καίριους τομείς είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας, από το οποίο θα κριθούν πολλά, μεταξύ άλλων και η ανθεκτικότητα της παρούσας κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments