Πολιτική

MRB: Δημοσκόπηση – ράπισμα για ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη

MRB: Δημοσκόπηση – ράπισμα για ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: 362193] ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν οι ψηφοφόροι του κόμματος.

Δημοσκόπηση – καμπανάκι για τον ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το φως της δημοσιότητας, με τους ψηφοφόρους του κόμματος να προβλέπουν διάσπαση και με τη δημοφιλία του κ. Στέφανου Κασσελάκη να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Συγκεκριμένα, στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB, η οποία προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο πρωθυπουργός κερδίζει την προτίμηση των ερωτηθέντων όσον αφορά το ποιος από τους ηγέτες των τριών πρώτων σε ποσοστά κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) είναι καταλληλότερος να διαχειριστεί σοβαρά ζητήματα της χώρας, όπως η εξωτερική πολιτική, η οικονομία και η καθημερινότητα των πολιτών.

Δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο έκτος δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, πίσω από τον Κυριάκο Βελόπουλο στην πέμπτη θέση, όπως φαίνεται από τον Νίκο Ανδρουλάκη στην τρίτη θέση και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην τέταρτη θέση.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ακολουθούμενος στενά από τον Μητσοτάκη (1,4%), αλλά οι άλλοι αρχηγοί υπολείπονται κατά πολύ.

Η δημοσκόπηση της MRB καταγράφει ότι στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής το 40,1% θεωρεί πως μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 8,2% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 7,8% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το 30,5% απαντά κανένας από τους τρεις.

Οικονομία και καθημερινότητα των πολιτών

Στα θέματα οικονομίας, το 33,2% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα, το 11,1% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 10,3% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το 35,6% απαντά κανένας από τους τρεις.

Στα θέματα της καθημερινότητας, το 28,2% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα, το 15,1% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 12,4% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κανένας από τους τρεις απαντά το 33,6%.

“Βουτιά” ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη

Επιπλέον, το 60% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι οι αποκαλύψεις για την ιδιωτική ζωή του κ. Κασελάκη θα έχουν “πολύ κακό” ή “αρκετά κακό” αντίκτυπο στην εικόνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 16,6% που δήλωσαν ότι θα έχουν “καλό” ‘αντίκτυπο.

Το 78,2% πιστεύει ότι τα τελευταία γεγονότα θα οδηγήσουν σε διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 13,9% πιστεύει ότι θα παραμείνει ενωμένος. Όσον αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 65,5% πιστεύει πως θα υπάρξει οργανωτική διάσπαση και το 32,5% ότι θα παραμείνει ενωμένος.

Τέλος, το 63,4% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει τελικά να παραμείνει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διατηρώντας τη δεύτερη θέση, ενώ το 28,1% πιστεύει ότι θα παραμείνει στα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης. Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αρθρώσει έναν νέο αντιπολιτευτικό λόγο πριν από τις ευρωεκλογές, το 66,4% απάντησε αρνητικά και μόλις το 26,4% θετικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments