Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Κλιμακώνονται οι έριδες για τρολ και διαγραφές

ΣΥΡΙΖΑ: Κλιμακώνονται οι έριδες για τρολ και διαγραφές

Πηγή Φωτογραφίας: Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 (TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ,

Συνεχίζονται χωρίς σταματημό οι εσωκομματικές κόντρες στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοκλασάτα στελέχη να καταγγέλλουν επιθέσεις εναντίον τους από «τρολ» του διαδικτύου και άλλα να επιμένουν στη διαγραφή των αντιφρονούντων» προκαλώντας αντιδράσεις ακόμα και όσων στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο εμφύλιος πόλεμος του ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει σημάδια ύφεσης, παρά τις προσπάθειες να κατευναστούν τα πνεύματα των μελών των δύο στρατοπέδων που έχουν σχηματιστεί στο εσωτερικό του κόμματος. Η αποπομπή των ηγετικών στελεχών Πάνου Σκουρλέτη, Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανου Τζουμάκα, που ζητήθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, παραμένει σε εκκρεμότητα.

Οι δηλώσεις της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, ότι πρέπει να προχωρήσουν «χωρίς δισταγμό» οι διαγραφές των διαφωνούντων, προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούληνα χαρακτηρίζει τις απόψεις της περί διαγραφών εμπρηστικές και αυταρχικές.

Η κ. Τζάκρη επιτέθηκε σφοδρότατα στους διαφωνούντες λέγοντας ότι «κάποιοι θέλουν να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ καλοκαιρινό, να τον κατεδαφίσουν, θέλουν να οικοδομήσουν μία εικόνα της αριστερής θαλπωρής. Εμάς η επιδίωξή μας είναι διαφορετική. Θέλουμε η δημοκρατική παράταξη να κυβερνήσει ξανά τον τόπο με επάρκεια. Να βγάλουμε την εικόνα ενός συντεταγμένου κόμματος και όχι ενός ”τσίρκου”».

Με αυτόν τον αλληλοσπαραγμό, ναι, έχει γίνει τσίρκο, δεν μιλάω για τις πολιτικές διαφωνίες. Ο κ. Κασσελάκης μόνο ενωτικός είναι. Τους τείνει κάθε μέρα χείρα φιλίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν ξέρω τι θα γίνει με τις διαγραφές, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι να προχωρήσουμε χωρίς δισταγμό. Αν κάνει πίσω ο Κασσελάκης, θα είναι λάθος. Αν σταθεί δίπλα τους θα είναι σαν αυτοκτονία. Υπάρχει ένα συστημικό σχέδιο φθοράς του κόμματος, που το βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά μας» τόνισε η Θεοδώρα Τζάκρη, και πρόσθεσε σε έντονο ύφος πως «στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν μέλη δύο ταχυτήτων, που το βλέπουμε καθημερινά».

ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε αρνητικά την τοποθέτηση της κ. Τζάκρη σημειώνοντας ότι «μετά το προχθεσινό μήνυμα Κασσελάκη να πέσουν οι τόνοι, όσοι συνεισφέρουν στον διάλογο με εμπρηστικό τρόπο, με έντονη και σχεδόν αυταρχική, σχεδόν απόλυτη άποψη, δεν βοηθούν την προσπάθεια και του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ, να κατακτήσουμε αυτό που λέμε ενότητα. Δεν με εκφράζει το ύφος της Θεοδώρας Τζάκρη. Δεν θα χρησιμοποιήσω τον όρο ότι “ρίχνει νερό στον μύλο της εσωστρέφειας και της έντασης”, αλλά θα μπορούσε – και έχει την εμπειρία- να το αποφύγει».

Και υπογράμμισε: «Δεν με εκφράζει το ύφος της Θεοδώρας Τζάκρη».

Παράλληλα, κλιμακώνεται η σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Πάνο Σκουρλέτη να ετοιμάζεται να μηνύσει στο Γραφείο Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τις επιθέσεις από διαδικτυακά τρολ.

Ο Σκουρλέτης κατηγόρησε πρόσφατα έναν επώνυμο δημοσιογράφο ότι εργάζεται ως τρολ για τον Αλέξη Τσίπρα και ότι πραγματοποιεί επιθέσεις χαρακτήρων σε όσους αντιτίθενται στην εκλογή του Στέφανου Κατσελάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Ένα από τα τρολ που είχε επιτεθεί στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, με το όνομα “Πεν Νταλαούρα”, υπέδειξε σήμερα εκ νέου τον πρώην υπουργό ως δράστη των επιθέσεων εναντίον του και απηύθυνε έμμεσες απειλές με τη φράση “και τώρα είμαστε και οι δύο πάλι τρελά παιδιά”. Μάλιστα, η επίμαχη ανάρτηση στον λογαριασμό του “Πεν Νταλαούρα” συνοδευόταν από έμμεση απειλή κατά του Πάνου Σκορέτη, μαζί με μια φωτογραφία του ίδιου στο κέντρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments