Πολιτική

Μητσοτάκης: Διεθνείς επαφές με την επενδυτική βαθμίδα στις αποσκευές

Μητσοτάκης: Διεθνείς επαφές με την επενδυτική βαθμίδα στις αποσκευές

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Σειρά διεθνών συναντήσεων για τον πρωθυπουργό, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευελπιστεί να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό περιβάλλον που δημιουργεί η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και να προσελκύσει επενδύσεις μέσω μιας σειράς περιοδειών στο εξωτερικό και επαφών με διεθνείς επενδυτές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ευνοϊκά την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε χθες την επίσκεψή του στο Πεκίνο. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του με τους πολιτικούς αρχηγούς της χώρας, δήλωσε ότι η πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από δύο μεγάλους κινεζικούς οίκους αξιολόγησης αποτελεί απτή απόδειξη της εμπιστοσύνης των Κινέζων επενδυτών στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και στις προοπτικές της και εξέφρασε την ελπίδα η επίσκεψή του να αποτελέσει ένα εφαλτήριο για τη συνέχιση της προσέλκυσης κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Επόμενο ταξίδι σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος για τον πρωθυπουργό είναι αυτό που αναμένεται να πραγματοποιήσει στα τέλη Νοεμβρίου στο Λονδίνο όπου θα μιλήσει για δεύτερη χρονιά σε επενδυτικό συνέδριο.

Σημαντική οικονομική και επενδυτική πτυχή θα έχει όμως και η επίσκεψη που προγραμματίζει στο Βερολίνο στις 15 Νοεμβρίου, όπου πέραν της συνάντησης που αναμένεται να έχει με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, είναι προσκεκλημένος να μιλήσει και σε οικονομικό συνέδριο.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ βρίσκονται στο επίκεντρο του ελληνικού ενδιαφέροντος για την προσέλκυση επενδύσεων και ο κ. Μητσοτάκης προώθησε την εικόνα της σημαντικής προόδου της ελληνικής οικονομίας μέσω εμφανίσεων σε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς και συναντήθηκε με επενδυτές, διαχειριστές κεφαλαίων και εκπροσώπους τραπεζών κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο κ. Μητσοτάκης να μεταβεί και στα τέλη Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη για να απευθύνει και εκεί ομιλία σε επενδυτικό συνέδριο.

Η συνάντηση, η οποία είναι ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Ντουμπάι στις αρχές Δεκεμβρίου, είναι επίσης πιθανό να περιλαμβάνει οικονομικά και επενδυτικά θέματα. Στις επαφές αυτές και στις ομιλίες του, ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να τονίζει σταθερά το “success story” της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι η ελληνική οικονομία έχει τελικά βγει από την κρίση και αναπτύσσεται πια πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης.

Η επιλεξιμότητα των επενδύσεων θεωρείται πολύ σημαντικός παράγοντας για την προσέλκυση επενδύσεων από χώρες όπως η Ιαπωνία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη θέση της Ελλάδας ως αξιόπιστου και σταθερού επενδυτικού προορισμού και εμπορικού εταίρου, καθώς και τη σημαντική πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.

Το άνοιγμα της Ελλάδας αντικατοπτρίζεται επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ινδίας Μόντι, της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, στην Αθήνα, ενώ υπενθυμίζεται ότι στις συνομιλίες του με τον κ. Μόντι τέθηκε ο στόχος του διπλασιασμού του διμερούς εμπορίου μέχρι το 2030.

Σε όλες τις επαφές πρωθυπουργός υπογραμμίζει και τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας ως γέφυρας της Ευρώπης με την Ασία και την Αφρική και ως πύλης οικονομικής, εμπορικής, ενεργειακής προς την αγορά της γηραιάς ηπείρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments