SPOTLIGHTS

Φυσικό θαλασσινό αλάτι Κυθήρων: Ο «Χρυσός της κουζίνας»

Οι περίπου 30 περιοχές των Κυθήρων με τις φυσικές γούρνες, κάθε χρόνο δημοπρατούνται. Ενοικιάζονται δηλαδή από τους ενδιαφερόμενους για τη συγκομιδή αλατιού, από την Εγχώριο Περιουσία των Κυθήρων και Αντικυθήρων, έναν θεσμό που υπάρχει από την Αγγλοκρατία

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Καλοπαίδη η οποία ασχολείται με τη διανομή της δικής τους παραγωγής, μέσα από τη σελίδα τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «το πελατολόγιό μας είναι πολλών ετών. Ξέρουμε ότι δεν μας αλλάζουν γιατί γνωρίζουν την ποιότητα. Υπάρχει κόσμος που μας περιμένει αρκετούς μήνες νωρίτερα, μέχρι να βγει η νέα μας παραγωγή.»

Κουραστική και επίπονη δουλειά η συγκομιδή του, ωστόσο τα οφέλη από την κατανάλωσή του και κυρίως η νοστιμιά του θαλασσινού αλατιού Κυθήρων, είναι αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει, όπως τονίζει άλλωστε ένας από τους παραγωγούς του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ Βίκυ Παπατζίκου