EDITOR'S PICK

Ένα σύντομο ταξιδάκι στην Ευρώπη θα σε βάλει αμέσως σε winter-mood

Ένα σύντομο ταξιδάκι στην Ευρώπη θα σε βάλει αμέσως σε winter-mood

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/Soura Chakraborty

Μήπως ήρθε η στιγμή για ένα σύντομο ταξίδι;

Μπορεί στην Ελλάδα το σκηνικό να θυμίζει ακόμη… καλοκαίρι, με τη θερμοκρασία σε πολλά σημεία να διατηρείται αρκετά ψηλά, ωστόσο, πολλές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις έχουν μπει ήδη σε winter-mood κι ετοιμάζονται για την πιο όμορφη και ιδιαίτερη περίοδο της χρονιάς. Τι θα λέγατε λοιπόν για μία σύντομη απόδραση; Για ένα σύντομο mini-break μακριά από όλους κι από όλα; Αν δυσκολεύεστε να επιλέξετε τον κατάλληλο προορισμό, συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε τα μέρη που αξίζει να προσθέσετε στην bucket-list σας…

Γνωρίστε νέα μέρη! Άμστερνταμ

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amsterdam 🇳🇱 Travel | Hotels | Food | Tips (@amsterdam.explores)

Όσοι καταφθάνουν σε αυτό, δηλώνουν ερωτευμένοι με τη μοναδική αύρα και την αισθητική του. Το Άμστερνταμ έχει το κάτι διαφορετικό, μοιάζει σαγηνευτικό, είναι ζωντανό. Είναι όλα αυτά μαζί και πολλά περισσότερα! Η πόλη αυτή, σε κάνει να μη θέλεις να την αποχωριστείς και το ακόμη καλύτερο, είναι πως όλοι έχουν μία θέση σε αυτήν. Δεν υπάρχουν taboo και διακρίσεις, είναι όλα ελεύθερα, είναι όλα τόσο φρέσκα, τόσο αυθεντικά, τόσο αληθινά. Το Άμστερνταμ είναι κατά βάση χτισμένο στο νερό και τα αμέτρητα κανάλια δημιουργούν μία πανέμορφη εικόνα, ειδικά όταν όλα τα φώτα στρέφονται επάνω τους. Όσοι γνωρίζουν αυτό το μέρος, μιλούν για την εντυπωσιακή Dam Square, την κεντρική πλατεία, που μοιάζει να είναι ιδανική για χαλαρωτικό shopping, με τα επιβλητικά κτίρια και τα αξιοθέατα να συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς. Αξίζει πραγματικά να περπατήσετε ακόμη και στα πιο μικρά στενάκια της ολλανδικής πρωτεύουσας, καθώς κρύβουν θησαυρούς και φυσικά, σαν μέσο μεταφοράς δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το ποδήλατο. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το μουσείο του Van Gogh, με τη μεγαλύτερη συλλογή πινάκων του σε όλο τον κόσμο, αλλά και το περίφημο σπίτι της Anna Frank. Αν θέλετε να ολοκληρώσετε μία super-busy day σε αυτή την πόλη, τώρα πρέπει να βρεθείτε στην περιοχή Rembrantplein που περιτριγυρίζεται από αμέτρητα club. Θα σας μαγέψει!

Κοπεγχάγη

Αυτή η πόλη μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από ένα μαγικό παραμύθι. Είναι διαφορετική από όλες τις άλλες, έχει μία ιδιαίτερη αύρα, μία ξεχωριστή αισθητική. Η Κοπεγχάγη είναι πάντα λαμπερή, πάντα έχει μας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και εικόνες και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι θεωρείται ιδανικός προορισμός για αυτή τη χρονική περίοδο. Το θερμόμετρο έχει ήδη πέσει αρκετά χαμηλά κι αν δεν είστε λάτρεις του κρύου, τότε αξίζει να προγραμματίσετε ένα ταξίδι σε αυτήν άμεσα, προκειμένου να απολαύσετε ατελείωτες βόλτες στα κανάλια και τα πανέμορφα σοκάκια της και να γευτείτε τα πιο λαχταριστά γαστρονομικά εδέσματα. Το Nyhavn με τα πολύχρωμα κτίρια προσφέρεται για μία μαγευτική βόλτα δίπλα στη θάλασσα, αλλά κι ένα μικρό coffee-break και φυσικά, επιβάλλεται και μία επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο της Κοπεγχάγης, καθώς σε αυτό θα συναντήσετε εκθέματα από πολλές χώρες, από την Αίγυπτο έως αρχαία Ελλάδα και την Ιταλία. Όσοι γνωρίζουν αυτό το μαγευτικό μέρος της Δανίας και το έχουν επισκεφθεί, το χαρακτηρίζουν ως την πόλη των ονείρων, του ρομαντισμού και της αισθητικής που ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς visitors κι αυτό από μόνο του, λέει -αναμφίβολα- πολλά.

Βαρσοβία

Μεσαιωνικές πλατείες, artistic ύφος, εντυπωσιακά μνημεία και αξιοθέατα. Η Βαρσοβία μπορεί να μη συγκαταλέγεται -κακώς- στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια βλέπει τους visitors που καταφθάνουν σε αυτήν να αυξάνονται. Συνεπώς, ίσως να είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να την επισκεφθεί κανείς, καθώς μοιάζει σίγουρο ότι πολύ-πολύ σύντομα θα κατακλυστεί από κόσμο. Πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη πόλη και το σημείο που ξεχωρίζει σε αυτήν, είναι το ιστορικό κέντρο της, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί από την UNESCO σαν σημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αφού ξαναχτίστηκε από την αρχή μετά το ισοπεδωτικό χτύπημα στο τέλος του πολέμου. Μία βόλτα στον Βασιλικό Δρόμο και στην κεντρική πλατεία θα πρέπει να βρίσκονται σίγουρα στην to do list σας, όπως και μία επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο, αλλά και στο Park Miniatur, όπου θα δείτε όλο το παρελθόν της Βαρσοβίας μέσα από μικρογραφίες. Θα δημιουργήσετε μοναδικές εμπειρίες που θα σας συντροφεύουν για πολλά-πολλά χρόνια και θα έχετε την ευκαιρία να ταξιδέψετε σε μία άλλη εποχή, μέσα από τις μαγικές εικόνες που θα συναντήσετε στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού. Πολωνία λοιπόν!

Λονδίνο

Last but not least, από τη συγκεκριμένη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει το λατρεμένο, το αγαπημένο, Λονδίνο! Αν ψάχνετε τη σωστή εποχή για να κανονίσετε μία σύντομη απόδραση στη βρετανική πρωτεύουσα, τότε μάλλον ήδη γνωρίζετε την απάντηση. Η πόλη αυτή, αλλάζει συνεχώς πρόσωπα κι όσοι τη γνωρίζουν καλά, παραδέχονται πως τα συνδυάζει όλα με τον πιο μαεστρικό τρόπο. Οι ατελείωτοι δρόμοι με την μοναδική αρχιτεκτονική και τα ιδιαίτερα χρώματα θα σας ταξιδέψουν στο παρελθόν, ενώ τα βασιλικά πάρκα, οι αμέτρητες galleries και τα μεγάλα καταστήματα συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό σπάνιας ομορφιάς. Το Λονδίνο είναι ένα ζωντανό μείγμα μεγαλείου, ιστορίας και κουλτούρας που χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και πιο δελεαστικό και δεν αποτελεί τυχαία σταθερή επιλογή όλων όσων αγαπούν τα ταξίδια και τις σύντομες αποδράσεις στην Ευρώπη. Το Westminster και το Big Ben αποτελούν must, όπως και το West End που πάντα έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Αν θέλετε να διαβείτε τις πύλες του παραδείσου του shopping, θα πρέπει να κατευθυνθείτε στις Oxford Street, Bond Street και Regent Street, όπου θα συναντήσετε μερικά από τα πιο γνωστά brands του κόσμου και -φυσικά- στη λίστα σας θα πρέπει να προστεθούν το British Museum, το Natural History Museum και το Tate Modern. Πανέμορφη πόλη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments