Ελλάδα

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα θα μεταφέρει τη Δευτέρα C -130 της Πολεμικής Αεροπορίας

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα θα μεταφέρει τη Δευτέρα C -130 της Πολεμικής Αεροπορίας

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ C-130 ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΜΕΡΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗΣ "STOLEN CERBERUS" (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με μέριμνα του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με τις αιγυπτιακές αρχές, αύριο Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 9.30 πμ θα αναχωρήσει αεροσκάφος C-130

Με μέριμνα του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με τις αιγυπτιακές αρχές, αύριο Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 9.30 πμ θα αναχωρήσει αεροσκάφος C-130 με φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας προοριζόμενο για τους άμαχους της Λωρίδας της Γάζας.

Η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα ανακοινώθηκε επίσημα από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το βράδυ της Κυριακής. 

Όπως έγινε γνωστό, η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των Υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Παράλληλα με τις προσπάθειες της Αθήνας για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, σε πλήρη εξέλιξη είναι επίσης και η πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου στη προς τη Γάζα από την Ελλάδα και την Κύπρο. 

Ισραήλ: Ισχυρίζεται ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία της Γάζας ως κάλυψη [vid]

Στοιχεία που δείχνουν ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ιατρικές εγκαταστάσεις στη Λωρίδα της Γάζας  για τους σκοπούς της παρουσίασε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, την ώρα που το διπλωματικό παρασκήνιο είναι έντονο λόγω και της παρουσίας του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην περιοχή. Παράλληλα  γινόταν γνωστό  δυνάμεις του Ισραηλινού στρατού ανακάλυψαν ολόκληρα οπλοστάσια μέσα σε σπίτια.

Ο Χαγκάρι παρουσίασε ένα βίντεο που δείχνει μια υπόγεια είσοδο στο νοσοκομείο Σείχ Χαμάντ, η οποία, όπως υποστήριξε, συνδέεται με τα δίκτυα τούνελ της Χαμάς. Ένα άλλο βίντεο δείχνει ενόπλους της Χαμάς να ανοίγουν πυρ κατά των ισραηλινών δυνάμεων από το νοσοκομείο.

Στη συνέχεια ο Χαγκάρι αποκάλυψε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν πληροφορίες για ένα δίκτυο τούνελ κάτω από το λεγόμενο ινδονησιακό νοσοκομείο. Παρουσίασε επίσης ηχογραφήσεις τηλεφωνημάτων μεταξύ αξιωματούχων της Χαμάς που περιγράφουν τη χρήση των αποθεμάτων καυσίμων που ανήκουν στο νοσοκομείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments