Διεθνή

Ήττα Μπάιντεν προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις

Ήττα Μπάιντεν προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters.com

Έρευνα που δημοσίευσε χθες Κυριακή η εφημερίδα New York Times φέρει τον αμερικανό πρόεδρο να οδεύει σε ήττα από τον Ντόναλντ Τραμπ, σε πέντε πολιτείες-κλειδιά και να χάνει απήχηση στους νέους και στις μειονότητες.

Ακριβώς έναν χρόνο προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές του 2024, δημοσκοπήσεις θέλουν τον Τζο Μπάιντεν να βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, σε απόσταση πίσω από τον αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ, και να αδυνατεί να πιάσει τον παλμό της βαθιά απαισιόδοξης αμερικανικής κοινής γνώμης.

Έρευνα που δημοσίευσε χθες Κυριακή η εφημερίδα New York Times φέρει τον Αμερικανό πρόεδρο να οδεύει σε ήττα από τον Ντόναλντ Τραμπ, το φαβορί της εσωκομματικής διαδικασίας των Ρεπουμπλικάνων, σε πέντε πολιτείες-κλειδιά στις έξι — και, χειρότερα, να χάνει απήχηση στους νέους και στις μειονότητες.

Το 2020, ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε και στις έξι λεγόμενες swing states, τις πολιτείες που χαρακτηρίζονται αμφιταλαντευόμενες, ψηφίζουν τον υποψήφιο πότε της μιας και πότε της άλλης παράταξης.

Όμως σήμερα, τουλάχιστον κατ’ αυτή την έρευνα, ο 77χρονος ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος ξεπερνά σε προθέσεις ψήφου τον 80χρονο δημοκρατικό αντίπαλό του στη Νεβάδα, στην Τζόρτζια, στην Αριζόνα, στο Μίσιγκαν και στην Πενσιλβάνια. Από τις έξι, δεν απομένει στον Τζο Μπάιντεν παρά το Ουισκόνσιν.

«Τι πρέπει να συγκρατήσουμε; Σε έναν χρόνο, ο αμερικανικός λαός θα απολύσει τον ‘Τζο Μπάιντεν τον Αγύρτη’ και θα προσλάβει τον Ντόναλντ Τραμπ για να ξαναδώσει στην Αμερική το μεγαλείο της», σχολίασε η εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου σε δελτίο Τύπου με τόνο θριαμβευτικό.

Άλλη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του CBS, θέλει τον Ντόναλντ Τραμπ να προηγείται ως προς τις προθέσεις ψήφου γενικά, να συγκεντρώνει 51%, έναντι 48% του Τζο Μπάιντεν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments