Πολιτική

Δημήτρης Τσιόδρας: Θα υπάρξουν παρεμβάσεις στο φορολογικό

Δημήτρης Τσιόδρας: Θα υπάρξουν παρεμβάσεις στο φορολογικό

Πηγή Φωτογραφίας: [362073] ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Το φορολογικό νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής δεν εφαρμόζεται μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες» επεσήμανε ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Σημειακές παρεμβάσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο προανήγγειλε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα αλλάξει η ουσία του. «Το φορολογικό νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής δεν εφαρμόζεται μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αφορά πώς λειτουργεί η αγορά και πώς θα μπουν στα κρατικά ταμεία περί τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο», επεσήμανε ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Επιπλέον, ο Δημήτρης Τσιόδρας ανέφερε πως όταν ο κ. Κασσελάκης υπόσχεται μείωση φορών πρέπει να πει πώς θα αναπληρωθούν.

Ερωτηθείς εάν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο Δημήτρης Τσιόδρας είπε πως περιμένει τις αποφάσεις και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποια είναι τα μέτρα που έρχονται για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Μπορεί ένα μεγάλο τμήμα των επαγγελματιών να υπο-δηλώνει εισοδήματα ή να διογκώνει τις δαπάνες του, ωστόσο υπάρχει και ένα ακόμα μεγάλο τμήμα που τα εισοδήματά του δεν ξεπερνούν τις 10.920 ευρώ, όπου ανέρχεται το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα.

Γι’ αυτούς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το τεκμήριο είναι μαχητό, όπως άλλωστε ισχύει και σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο θα πρέπει να πηγαίνουν στην Εφορία με τα στοιχεία τους για να πείσουν τον έφορο ότι δεν έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα. Ουσιαστικά θα μπλέξουν με τη γραφειοκρατία της Εφορίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος είναι το 2025 (για τη χρήση του 2024) όσοι λαμβάνουν εισοδήματα κάτω του τεκμαρτού εισοδήματος που τους αναλογεί να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα εισοδήματά τους είναι χαμηλότερα και αυτοματοποιημένα να εξάγεται το αποτέλεσμα, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν στην Εφορία ή σε κάποιο ελεγκτικό κέντρο.

Επίσης, πολλοί επαγγελματίες, υπό τον φόβο του ευρύτερου ελέγχου, ενδεχομένως ακόμα και εάν τα πραγματικά τους εισοδήματα υπολείπονται από το τεκμαρτό, δεν θα μπουν στη διαδικασία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments