Πολιτική

Εβδομάδα εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ

Εβδομάδα εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [364727] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Ο κ. Κασσελάκης φιλοτεχνεί την αρχηγική φυσιογνωμία του, η αριστερή αντιπολίτευση προετοιμάζει νέες αμφισβητήσεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης χτίζει το αρχηγικό του προφίλ συναντώντας σήμερα το απόγευμα τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τις υποκλοπές να καθίστανται η γέφυρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί αμφιλεγόμενη στάση στο εσωκομματικό πεδίο από τότε που κάλεσε τα μέλη του κόμματος και κυρίως την εσωκομματική αντιπολίτευση να ρίξουν τους τόνους της συζήτησης

Και ενώ από την Ομπρέλα δεν σηκώνουν το γάντι στις προκλήσεις του νέο-προεδρικού περιβάλλοντος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απόψε ανοίγει τα χαρτιά του για την επόμενη ημέρα στο ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση της Ανανεωτικής Αριστεράς και της εφημερίδας «Εποχή» που απηχεί τις απόψεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στείλει ακόμη κανένα σημάδι ότι θα εξετάσει τους όρους που έθεσε ο πρώην υπουργός, καθώς “ενότητα με διαγραφές δεν γίνεται”.

Μέχρι στιγμής, ο Τσακαλώτος έχει στείλει μόνο ενδείξεις αντίστροφης μέτρησης, αλλά οι αποστασίες από τη βάση συνεχίζονται, και μάλιστα σε μεγάλους αριθμούς, δείχνοντας ότι η δική του αποστασία γίνεται πλέον μονόδρομος. Σύμφωνα με πληροφορίες, 26 στελέχη και μέλη του κόμματος εγκατέλειψαν μαζικά την οργάνωση Κορωπί μέσα στο Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για ένα γνωστό πρόσωπο σε όσους γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος και μια ισχυρή αναφορά στον Γιάννη Δραγασάκη, το κορυφαίο ιστορικό στέλεχος του κόμματος.

Οι υποστηρικτές του νέου προέδρου επιμένουν ότι ο Στέφανος Κατσελάκης δεν θα κάνει πίσω σε σχέση με τις διαγραφές. Ωστόσο, πολλοί λένε ότι είναι κορυφαία παραδοξότητα και επικοινωνιακή ήττα για το επιτελείο του νέου προέδρου να προχωρά σε διαγραφές και την ίδια στιγμή να εμφανίζεται οτι συγκρούεται μαζί τους στην ΚΕ το επόμενο Σαββατοκύριακο με το θέμα μάλιστα των διαγραφών να μονοπωλεί τη συνεδρίαση όταν τυπικά δεν θα έχει μπει καν στη ημερήσια διάταξη.

Για τους νεοπροεδρικούς, η αποχώρηση εσωκομματικών “βαριδίων”, όπως αυτά περιγράφονται στην καθομιλουμένη φίλων και πολιτικών σχολιαστών, , είναι επίσης μια πολυαναμενόμενη δημοσκοπική αποκατάσταση για τον Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αίσθηση προκάλεσε η επιμονή του Λάκη Λαζόπουλου στο podcast του ότι δεν θα λείψει η “νουθεσία” του προς τον Στέφανο Κασσελάκη: «Διαγραφή με τα 1.000, χωρίς πολλά πολλά λόγια, απλά. Δεν θες, όπως λέει και μία ψυχή, “στην ευχή της Παναγίας και στο διάολο”. Μαζί δηλαδή, πηγαίνεις στην ευχή της Παναγίας και εκεί δεξιά είναι και ο διάολος, κάνεις στροφή και έφυγες. Να σταματήσουν οι μοιρολογίστρες να κλαίνε εκεί πέρα».

Χαρακτηριστική ήταν η προσωπική και ονομαστική επίθεση που έκανε ο γνωστός ηθοποιός στον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο: «Φοβερό έργο έκανε ο Τσακαλώτος, έδωσε το οικονομικό μαξιλάρι στον Μητσοτάκη, τόσα δισ. και δεν έδωσε μία ρημάδα σύνταξη στους ανθρώπους που ήδη φοροκυνηγούσε», συμπλήρωσε

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments