Αθλητισμός

Τι λέτε; Είναι… καλός προπονητής ο Λουτσέσκου; [vid]

Τι λέτε; Είναι… καλός προπονητής ο Λουτσέσκου; [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [364791] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Βασίλης Βέργης γράφει για το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ που «διοργάνωσε» ο Ρουμάνος στρατηγός του ΠΑΟΚ στο Φάληρο κάνοντας «κομπάρσο» τον Μαρτίνεθ και τον Ολυμπιακό

Από την επόμενη ημέρα της ήττας του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και κυρίως της κάκιστης εμφάνισης, έλεγα στον «αέρα» του Libero 107,4 ότι η κριτική είναι επιβεβλημένη, η ισοπέδωση αποτελεί μέγα λάθος. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον κορυφαίο προπονητή στην ιστορία του Δικεφάλου, τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Καταλάβαινα ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ «έβραζε» για την «εξαφάνιση» από την Opap Arena, δεν μπορούσα όμως με τίποτα να δεχτώ ότι ο Ρουμάνος είχε μπει –από μερίδα των οπαδών αλλά και του Τύπου- σε μία ιδιότυπη «μηχανή του κιμά» λες και ήταν κάποιος «μυρωδιάς», όχι εκείνος που έχει οδηγήσει την ομάδα του σε ιστορικές σεζόν.

Δεν πέρασαν παρά μόνο έξι ημέρες. Και το ποδόσφαιρο του Λουτσέσκου έδωσε ΤΗΝ απάντηση! Με μια ξεγυρισμένη «τεσσάρα» μέσα στο Φάληρο, εκεί όπου μέχρι πριν λίγο μόνο η ομαδάρα του Γιώργου Κούδα είχε κάνει «παρέλαση» στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης» με 4 γκολ το 1976. Θα ήταν το ίδιο (0-4) 47 χρόνια μετά, εάν δεν υπήρχε ο εγωισμός και η κλάση του Κώστα Φορτούνη που το έφεραν τελικά στο 2-4.

Φυσικά αυτό δεν άλλαξε τίποτα. Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου έκανε τρελό ΠΑΡΤΙ στο Φάληρο, ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΑΣ για 86 λεπτά τον Ολυμπιακό. Ο Μαρτίνεθ έπαθε ό,τι και στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό μόνο που ο ΠΑΟΚ δεν του… χαρίστηκε: δεν έβαλε ένα, αλλά τέσσερα γκολ!

Ο «στρατηγός» του Δικεφάλου έδωσε ρεσιτάλ επιλογών και διαβάσματος. Οι παίκτες του μπήκαν στο γήπεδο έχοντας ακτινογραφήσει τον Ολυμπιακό και είχαν έτοιμες απαντήσεις για όλα. Η επιλογή του διδύμου Κουλιεράκη, Κεντζιόρα στο κέντρο άμυνας έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Ρουμάνο με φοβερή εμφάνιση. Μεγάλο ματς και από τους δύο. Η επιλογή του Μουργκ το ίδιο. Το κορυφαίο του παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Τακτικά ο Δικέφαλος έκανε παιχνιδάρα. Θυμηθείτε την συνεισφορά των Αντρίγια και Τάισον όχι μόνο επιθετικά αλλά και στα ντουμπλαρίσματα. Ο Μπάμπα «κατάπιε» την πλευρά του. Ο Οζντόεφ με πολύ μυαλό και ενέργεια στο κέντρο.

Και βέβαια ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Μπράντον Τόμας, ο οποίος έκανε σκόνη την άμυνα του Ολυμπιακού δείχνοντας ότι δεν υπάρχει αμφισβήτηση για το ποιος (πρέπει να) είναι ο βασικός φορ του ΠΑΟΚ.

Αλλαγή έβαλε ο Λουτσέσκου τον «Ντέλια» κι εκείνος χάρισε στον κόσμο το κορυφαίο στιγμιότυπο της βραδιάς με την ντρίπλα στον Πασχαλάκη και το τακουνάκι πάρε-βάλε στον Οζντόεφ.

Ηταν ΠΑΡΤΙ ΖΩΗΣ για τον Ραζβάν Λουτσέσκου αυτό στο Φάληρο. Εδωσε τις δικές του «απαντήσεις» -δεν γίνεται ένας προπονητής με τον εγωισμό του να μην είχε ενοχληθεί από όσα συνέβησαν από την περασμένη Δευτέρα και μετά- το κυριότερο όμως αφορά την ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ «μετρήθηκε» στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε κρίσιμο σταυροδρόμι και βρέθηκε πανηγυρικά ΙΚΑΝΟΣ να κυνηγήσει μέχρι το φινάλε τους στόχους του πρωταθληματικά.

Κατάφερε πολύ γρήγορα να απορροφήσει την εσωστρέφεια και να μετατρέψει την γκρίνια σε τεράστια χαρά. Αυτό είναι επίτευγμα μεγάλης ομάδας με χαρακτήρα. Η οποία πλέον μπορεί να λέει με επιχειρήματα ότι η βραδιά στην Opap Arena ήταν παρένθεση, όχι κανόνας.

Από εδώ και πέρα, βέβαια, θα απολαύσουμε τις… κυβιστήσεις όλων εκείνων που δεν αρκέστηκαν σε κριτική αλλά θέλησαν να περάσουν «πριονοκορδέλα» τον Λουτσέσκου. Λες και ήταν κανένας χθεσινός!

Οσο για τον Ολυμπιακό; Η προσγείωση υπήρξε πραγματικά σκληρή. Δεν ήταν η πρώτη φορά φέτος που ο Μαρτίνεθ έγινε «κομπάρσος» και έβλεπε την ομάδα του να χάνεται στο γήπεδο, με εξαίρεση τον Φορτούνη. Ηταν όμως η πρώτη που το πλήρωσε ακριβά και σε σκορ. Ανασταλτικά ο Ολυμπιακός είναι η χαρά του αντιπάλου. Οσο δεν μπορεί να το διορθώσει, θα ανάβει κερί μήπως αστοχεί ο αντίπαλος…

Πηγή: sdna.gr//Βασίλης Βέργης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments