Οικονομία

Σκυλακάκης: Στα νέα τιμολόγια θα ξέρουμε ποιος είναι ο φθηνότερος πάροχος [vid]

Σκυλακάκης: Στα νέα τιμολόγια θα ξέρουμε ποιος είναι ο φθηνότερος πάροχος [vid]
Για το πράσινο τιμολόγιο είπε ότι «θέλει μεταπτυχιακό στα ενεργειακά για να μπορέσει ο καταναλωτής να συγκρίνει και να βρει το φθηνότερο τιμολόγιο κι αν τα καταφέρει θα έχει πάλι αλλάξει σε 4 μήνες, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει πλήρη ελευθερία όρων στους παρόχους»

Για το πράσινο τιμολόγιο και τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα μίλησε στην ΕΡΤ ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ενώ αναφερόμενος στο υψηλό κόστος του ρεύματος τόνισε πως το 5% σε κάθε λογαριασμό αντιπροσωπεύει ρευματοκλοπές. «Ο ΔΕΔΔΗΕ εντοπίζει 13.000 περιπτώσεις τον χρόνο και η αναλογία μεταξύ κλοπής και σύλληψης είναι 1 στους 15», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για το πράσινο τιμολόγιο είπε ότι «θέλει μεταπτυχιακό στα ενεργειακά για να μπορέσει ο καταναλωτής να συγκρίνει και να βρει το φθηνότερο τιμολόγιο κι αν τα καταφέρει θα έχει πάλι αλλάξει σε 4 μήνες, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει πλήρη ελευθερία όρων στους παρόχους», συμπληρώνοντας πως «καθιερώνει η κυβέρνηση ένα τιμολόγιο, που είναι το πράσινο, το οποίο είναι και η μεγάλη αλλαγή αφού εκεί θα μεταπέσουν όσοι δεν αλλάξουν από μόνοι τους πάροχο και στους οποίους η κυβέρνηση εξασφαλίζει ότι θα είναι το φθηνότερο».

Δεν γίνεται κάθε μήνα αλλαγή παρόχου αλλά εάν ο πάροχος είναι συστηματικά ακριβότερος μπορεί ο καταναλωτής να μετακινηθεί, διευκρίνισε. Ο Θ. Σκυλακάκης εκτίμησε μάλιστα ότι στο πράσινο τιμολόγιο ίσως να καταφύγει ως και το 60% των καταναλωτών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments