Πολιτική

Πολιτικοί συμβολισμοί στις εκδηλώσεις για Σημίτη – Γιαννάκου

Πολιτικοί συμβολισμοί στις εκδηλώσεις για Σημίτη – Γιαννάκου

Πηγή Φωτογραφίας: [364807] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Παρουσίες και συναντήσεις με πολλαπλά μηνύματα.

 Κοινές παρουσίες και συναντήσεις, που μπορεί να μην παράγουν πολιτικό έργο και αποτέλεσμα, εκπέμπουν, όμως, μηνύματα, που αν παρατηρήσει κάποιος δίνουν, ενδεχομένως, τη μεγάλη εικόνα, μέσα στην οποία κινείται το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Συγκεκριμένα, η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να παρευρεθεί και στις δύο εκδηλώσεις ταυτόχρονα, για την Μαριέττα Γιαννάκου και για τον Κώστα Σημίτη, είχε σημαντικό πολιτικό συμβολισμό. Αναμενόταν η συμμετοχή του στην εκδήλωση που προοριζόταν για τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, διαπιστώθηκε ποικιλοτρόπως η θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση της Άννας Διαμαντοπούλου και του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση σε Ελλάδα και Ευρώπη, με μοναδικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό, ορισμένοι από τους συμμετέχοντες αναρωτήθηκαν γιατί παρευρίσκεται στην εκδήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η απάντηση, που επιχειρεί να είναι απλώς ένας θεσμικός φόρος τιμής σε έναν προηγούμενο πρωθυπουργό, είναι προφανώς ατελής, αν δεν συνδυαστεί με τις λέξεις «κέντρο» και «μεταρρυθμίσεις», που πιθανότατα θα περιέγραφαν αυτήν την πολιτική αλληγορία. Σημειολογικά, άλλωστε, γνωρίζει κανείς την προέλευση του πολιτικού όρου «εκσυγχρονισμός», που εισήγαγε ο Κώστας Σημίτης πριν από δύο δεκαετίες και πλέον, και την επιστροφή του, που διευκολύνθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «πολυδιάστατος ή πολυδύναμος εκσυγχρονισμός». στις τελικές εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χρησιμοποιήσει τη μεταρρυθμιστική σημαία ως αιχμή της κυβερνητικής του ατζέντας, αυτό οδήγησε σε στελέχη, όπως ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Φλωρίδης, που όχι μόνο προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά ήταν και μέλη της κυβέρνησης Σημίτη.

Το βασικότερο μήνυμα, όμως, έστειλε η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη, όπου συμμετείχαν ο Γιάννης Στουρνάρας, η Λίνα Μενδώνη, ο Άδωνις Γεωργιάδης κ.ά., κατέδειξε την αυξανόμενη δημοτικότητα της διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας προς το κέντρο. των πολιτικών δεδομένων από τις ακόλουθες εκλογικές αναμετρήσεις, που έγιναν το 2019.

«Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να κερδίσει την αυτοδυναμία μόνον όταν συνένωσε δυνάμεις και στελέχη κάτω από τη μεγάλη ομπρέλα του κοινωνικού φιλελευθερισμού», έχει δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης στο παρελθόν, την ώρα, που προτάσσει στην δεύτερη τετραετία του στο Μέγαρο Μαξίμου την ανάγκη οι πολιτικές, που θα εφαρμοστούν να βάλουν τέλος στις «διαχρονικές παθογένειες του κράτους» και να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις, που θα κάνουν την Ελλάδα, Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments