Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Τελικά θέλει ή δεν θέλει παίκτες; [vid]

Ολυμπιακός: Τελικά θέλει ή δεν θέλει παίκτες; [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [364789] BASKET LEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ / MEGAPRESS)

Κάθε προπονητής στο σύγχρονο μπάσκετ εντέλει κρίνεται εκ του αποτελέσματος.
Κάθε προπονητής στο σύγχρονο μπάσκετ εντέλει κρίνεται εκ του αποτελέσματος.

Για να έρθει το αποτέλεσμα, προηγούνται συγκεκριμένες διεργασίες που χωρίζονται σε επίπεδα. Η φιλοσοφία του, οι επιλογές του, ο τρόπος που προπονεί και ο τρόπος που μεταδίδει στους παίκτες του αυτό που θέλει να δείξει στο γήπεδο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, είναι ένας προπονητής με συγκεκριμένες αρχές και κόκκινες γραμμές που δεν πατάει. Μία από τις αρχές του είναι να στηρίζει τις επιλογές του. Στα… πρωτοβρόχια και στις πρώτες στραβές, ο συγκεκριμένος προπονητής θα κλείσει τα αυτιά του και θα πορευτεί με τις επιλογές του. Ειδικά αν οι παίκτες που έχει εμπιστευτεί προσπαθούν, παλεύουν να τον στηρίξουν και δεν τους βγαίνει τότε εκείνος είναι αδύνατο να τους κρεμάσει, να τους κόψει το συμβόλαιο.

Ο Ολυμπιακός ως τώρα στην Ευρώλίγκα δεν έχει χάσει κάποιο παιχνίδι που θα τον στείλει στα… βράχια. Έχει κάνει νορμάλ ήττες, παρά του ότι σε σχέση με πέρσι δεν παίζει στο ίδιο επίπεδο. Έχει σημαντικές απουσίες που τον κρατούν πίσω, ενώ κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι καν ξεκάθαρο πότε θα είναι σε θέση να βοηθήσουν την ομάδα σε Φουλ ρυθμό.

Οι περιπτώσεις των Σίκμα και ΜακΚίσικ είναι οι πιο χαρακτηριστικές. Ο μεν πρώτος έχει αφήσει μόνο του, ουσιαστικά, τον Πίτερς στο “4”, τραβώντας πολύ συχνά εκεί και τον Παπανικολάου, ενώ ο ΜακΚίσικ είναι πιο… κάθετος περιφερειακός που έχει η ομάδα του Πειραιά, άρα χωρίς εκείνον οι “ερυθρόλευκοι” είναι λιγότερο επικίνδυνοι.

Στη λογική του κοινού φιλάθλου, ο Ολυμπιακός χρειάζεται επειγόντως δύο παίκτες. Έναν κοντό κι έναν φόργουορντ. Στο μυαλό του Μπαρτζώκα είναι αδύνατον να κόψει δύο παίκτες του, ή έστω με προσθήκη να τους φάει χρόνο και ρόλο. Στη λογική του Έλληνα προπονητή, όταν εκείνοι γυρίσουν θα είναι υποχρεωμένοι να ανταποδώσουν τη χάρη που του έκανε μέσα στο παρκέ. Θα απαιτεί περισσότερα από αυτούς και 99,9% θα πάρει και περισσότερα.

Το μόνο θέμα που δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο είναι αν ο Σίκμα μπορεί να ακολουθήσει κι όχι φυσικά αν θέλει. Υποφέρει από μυϊκούς τραυματισμούς, δεν έχει καταφέρει να μπει στο κλίμα της ομάδας, ενώ είναι άγνωστο πότε θα έρθει σε πλήρη φόρμα μετά την αποθεραπεία του.

Πηγή: novasports.gr//Νικήτας Αυγουλής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments