Συνεπώς, με βάση τα παραπάνω, τα αστυνομικά τμήματα των πυκνοκατοικημένων περιοχών της πρωτεύουσας ασχολούνται με τουλάχιστον δέκα τέτοιου είδους αναφορές μηνιαίως, με τις καταγγελίες να οδηγούν συχνά σε σχηματισμό φακέλων και εξέταση όλων των δεδομένων που θυμίζουν… CSI.
Δηλητηριάσεις από φόλες Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Διεύθυνση του Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών στην Αγία Παρασκευή και ειδικότερα στα Εργαστήρια Διαγνωστικής Παθολογικής Ανατομικής και Ιστολογίας (με προϊστάμενο τον Δ. Βουρβίδη) αλλά και στο Εργαστήριο Τοξικολογίας (με προϊσταμένη την Π. Μιχαλοπούλου) πραγματοποιούνται ετησίως εκατοντάδες νεκροψίες και τοξικολογικές εξετάσεις σε τετράποδα.
Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται 100-120 νεκροτομές, από τις οποίες ποσοστό περίπου 95% αφορά νεκρές γάτες που έχουν παραδοθεί από τους πολίτες.
Από αυτά τα περιστατικά, σε ποσοστό 85% εξετάζεται το ενδεχόμενο δηλητηρίασης ή τοξίκωσης (θάνατος από τρόφιμα και φυτά που είναι τοξικά για τον σκύλο και τη γάτα).
Ακόμη, στο Εργαστήριο Τοξικολογίας εξετάζονται ετησίως δείγματα από περίπου 70 γάτες, με το ποσοστό δηλητηριάσεων να είναι της τάξης του 50%-60%, και 300-350 σκυλιά από όλη τη χώρα, με το ποσοστό θανάτων που αποδίδεται σε σκόπιμη ενέργεια (φόλες κ.ο.κ.) να ανέρχεται περίπου στο 70%.
Premium έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»