EDITOR'S PICK

Drink Chic – Τι είναι τα κρασιά Pet Nat;

Drink Chic – Τι είναι τα κρασιά Pet Nat;

Πηγή Φωτογραφίας: .anniepannie.nl

Με μια βόλτα στα wine bars της πόλης και μια γρήγορη ματιά στους καταλόγους, θα δούμε να εδραιώνονται σιγά σιγά τα Pet Nat κρασιά. Τι είναι αυτή η σχετικά νέα τάση;

Αρχικά, για να μπούμε στο κλίμα, η ονομασία Pet Nat προέρχεται από τουςγαλλικούς όρους “Pétillant Naturel”, φυσικό αφρώδες κρασί δηλαδή. Είναι μια καινούρια ανακάλυψη; Οχι. Στην πραγματικότητα η μέθοδος αυτή, που ονομάζεται και Méthode Ancestrale, έχει τις ρίζες της πίσω στο 16ο αιώνα, όταν ανακαλύφθηκε κατά λάθος -όπως συχνά συνέβαινε με αρκετές σπουδαίες ανακαλύψεις- από ένα μοναχό στο Limoux της Γαλλίας, ο οποίος διαπίστωσε την ύπαρξη φυσαλίδων στο εμφιαλωμένο και σφραγισμένο του κρασί. Μερικούς αιώνες αργότερα, στις αρχές της δεκαετίας των 90s, τα Pet Nat ήρθαν και πάλι στο προσκήνιο από τον Christian Chaussard στο Λίγηρα, ο οποίος ξεκίνησε τους πειραματισμούς, ακολουθώντας τα βήματά του κι άλλοι οινοποιοί του Λίγηρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Uraken (ケンジーニアス) (@kenji.uraken)

Πώς όμως παράγονται τα Pet Nat; Για να επιτύχουμε τις φυσαλίδες, ουσιαστικά πρέπει να εγκλωβίσουμε το CO₂ που παράγεται κατά τη διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης. Αυτό επιτυγχάνεται με την εμφιάλωση του κρασιού πριν την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης. Δεν πρέπει όμως να συγχέουμε τη μέθοδο αυτή με τη μέθοδο παραγωγής Σαμπάνιας! Στη Μéthode Traditionnelle, που χρησιμοποιείται για τη Σαμπάνια, πραγματοποιούνται δύο αλκοολικές ζυμώσεις, με το CO₂ να εγκλωβίζεται στη δεύτερη. Επίσης, η Σαμπάνια παράγεται αποκλειστικά στην περιοχή Καμπανία (Champagne) της Γαλλίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments