Διεθνή

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Δραματική έκκληση για τα νοσοκομεία στη Γάζα

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Δραματική έκκληση για τα νοσοκομεία στη Γάζα

Πηγή Φωτογραφίας: Ledevoir.fr

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα απηύθυναν μια δραματική έκκληση στην ανθρωπότητα για όλα τα νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας και ειδικά για το νοσοκομείο Αλ-Σίφα που βρίσκεται υπό πολιορκία.

Τα τελευταία 24ωρα, τα νοσοκομεία στη Γάζα δέχονται ανηλεείς βομβαρδισμούς. Το νοσοκομειακό συγκρότημα Αλ- Σίφα, η μεγαλύτερη υγειονομική εγκατάσταση όπου εξακολουθεί να εργάζεται προσωπικό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, έχει χτυπηθεί αρκετές φορές, συμπεριλαμβανομένων των μαιευτηρίων και των εξωτερικών ιατρείων, με αποτέλεσμα πολλαπλούς θανάτους και τραυματισμούς.

Οι εχθροπραξίες γύρω από το νοσοκομείο δεν έχουν σταματήσει.

Οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και εκατοντάδες ασθενείς εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα επαναλαμβάνουν επειγόντως τις εκκλήσεις τους να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον νοσοκομείων, για άμεση κατάπαυση του πυρός και για την προστασία των ιατρικών εγκαταστάσεων, του ιατρικού προσωπικού και των ασθενών.

Το νοσοκομείο Αλ-Σίφα είναι το κύριο νοσοκομειακό συγκρότημα στη Λωρίδα της Γάζας, με 700 κλίνες, παρέχοντας επείγουσα και χειρουργική περίθαλψη. Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες εγκαταστάσεις στη Λωρίδα της Γάζας που να μπορούν να δεχθούν και να περιθάλψουν τόσους πολλούς ασθενείς με πολύπλοκους, ενίοτε απειλητικούς για τη ζωή τραυματισμούς. Παρά τις τακτικές επιθέσεις και τις ελλείψεις, το προσωπικό έχει καταφέρει να κρατήσει το νοσοκομείο λειτουργικό.

Χθες, το νοσοκομείο Αλ-Σίφα έχασε το ηλεκτρικό ρεύμα. Τα ασθενοφόρα δεν μπορούν πλέον να μετακινηθούν για να παραλάβουν τους τραυματίες και οι ασταμάτητοι βομβαρδισμοί εμποδίζουν την εκκένωση των ασθενών και του προσωπικού. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το προσωπικό μας βλέπει ανθρώπους να δέχονται πυροβολισμούς καθώς προσπαθούν να φύγουν από το νοσοκομείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments