Πολιτική

Βίτσας: Νέος φορέας στις ευρωεκλογές – «Άνοιγμα» σε Βαρουφάκη και ΜέΡΑ25 [vid]

Βίτσας: Νέος φορέας στις ευρωεκλογές – «Άνοιγμα» σε Βαρουφάκη και ΜέΡΑ25 [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στον νέο αυτόν φορέα δεν θα μετέχουν μόνο στελέχη τα οποία αποχώρησαν το Σαββατοκύριακο από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στελέχη από άλλες τάσεις που έφυγαν νωρίτερα

Νέος κομματικός φορέας θα ιδρυθεί και μάλιστα θα κατεβεί στις ευρωεκλογές, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του Δημήτρη Βίτσα στο Action24 ο οποίος αναφέρθηκε και σε άλλες δυνάμεις που έχουν προηγουμένως αποχωρήσει από το κόμμα αλλά θα ήθελαν να συνδράμουν στην ριζοσπαστική αριστερά.

Στον νέο αυτόν φορέα δεν θα μετέχουν μόνο στελέχη τα οποία αποχώρησαν το Σαββατοκύριακο από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στελέχη από άλλες τάσεις που έφυγαν νωρίτερα, όπως και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έφυγαν πριν τις εκλογές του το 2015. Δημιουργείται, έτσι, «άνοιγμα» στο κόμμα ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κ. Βίτσας απέκλεισε το ενδεχόμενο να μετέχει ο κ. Λαφαζάνης. «Λαφαζάνης δεν νομίζω αλλά σας λέω ότι υπάρχουν σύντροφοι και συντρόφισσες που έφυγαν λίγο πριν τις εκλογές του 2015. Ένα πρόχειρο όνομα που δεν θα με παρεξηγήσει είναι ο Τάσος Κορωνάκης που ήταν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν έχουν γίνει συζητήσεις αλλά θα επιχειρηθούν ώστε να δημιουργηθεί ένας τέτοιος χώρος ριζοσπαστικής αριστεράς», είπε ο κ. Βίτσας και συμ[πλήρωσε: «το ΜέΡΑ 25 νομίζουμε ότι χωράει», ενώ η συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου θα είναι δύσκολη καθώς έχει πάει πολύ προς τα δεξιά.

Ερωτηθείς αν θα ήθελε να είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας επικεφαλής του νέου φορέα, είπε πως δεν θα το ήθελε. «Μπορούμε να έχουμε μία συλλογική ηγεσία».

Τι θα είναι ο νέος φορέας, θα είναι νέο κόμμα; «Δεν το έχουμε συζητήσει ολοκληρωμένα αν θα υπάρξει νέο κόμμα» διευκρίνισε ο κ. Βίτσας και συμπλήρωσε ότι ο νέος φορέας «μπορεί να μην είναι κόμμα, να είναι ένας χώρος, ένας τόπος συνάντησης που θα διαμορφώσει ένα ψηφοδέλτιο. Πρέπει να προχωρήσουμε από τη μια προσεκτικά και από την άλλη με θάρρος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments