Όσον αφορά την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) αλλά και τη δυνατότητα παραγωγής μίας σειράς οπλικών συστημάτων, ο κ. Δένδιας τόνισε:
«Προφανώς μπορούμε να φτιάξουμε δικά μας drones. Από εκεί και πέρα, software, συντήρηση των οπλικών μας συστημάτων. Συντήρηση των αεροπλάνων που ήδη έχουμε. Συντήρηση των πλοίων που ήδη έχουμε. Δυνατότητα παραγωγής πυραύλων, δυνατότητα παραγωγής ρουκετών, δυνατότητα παραγωγής ραντάρ, δυνατότητα παραγωγής ασυρμάτων, δυνατότητα παραγωγής όπλων, δυνατότητα παραγωγής πυρομαχικών.
Όλα αυτά είναι απολύτως μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της χώρας μας. Και έχουμε και ένα ανθρώπινο κεφάλαιο το οποίο είναι ζηλευτό».
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:
Μ. Ζαχαρέα: Θα έρθω στο θέμα του πολέμου. Θέλω όμως να ξεκινήσουμε με κάτι άλλο. Εσείς το τελευταίο διάστημα είχατε επαφές με ομολόγους σας στη Σαουδική Αραβία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία και σε όλες τις επαφές που είχατε, θέσατε το ζήτημα της αμυντικής βιομηχανίας και της καινοτομίας. Έχει έρθει η ώρα να παράγει και η Ελλάδα δικά της αμυντικά συστήματα; Και αν ναι, τι είδους;
Ν. Δένδιας: Έχει παρέλθει η ώρα κυρία Ζαχαρέα, δεν έχει έρθει. Έπρεπε πολλά χρόνια πίσω να έχουμε καταφέρει να έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε το μεγάλο οικοδόμημα των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Όχι συνολικά. Η Ελλάδα δεν μπορεί να φτιάξει αεροπλάνα, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά συστήματα τα οποία θα μπορούσαμε να φτιάξουμε και επίσης πάρα πολλά συστήματα που είναι ακόμα πιο σημαντικό, τα οποία θα έπρεπε να συντηρήσουμε. Και δεν χρειάζεται να εφεύρουμε τον τροχό. Υπάρχουν χώρες στην περιοχή μας, το Ισραήλ είναι μία από αυτές, που έχουν καταφέρει εξαιρετικά πράγματα στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και έχουν δημιουργήσει και δουλειές και τεχνογνωσία και έχουν αυξήσει πάρα πολύ τις εξαγωγές. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς.
Μ. Ζαχαρέα: Είπατε, δεν μπορούμε να φτιάξουμε αεροπλάνα, φαντάζομαι δεν μπορούμε να φτιάξουμε και φρεγάτες.
Ν. Δένδιας: Αν θέλετε δεν είναι οικονομικό να φτιάξουμε αεροπλάνα.
Μ. Ζαχαρέα: Τι είναι αυτό που θα μπορούσαμε να φτιάξουμε εμείς;
Ν. Δένδιας: Κατ’ αρχήν, οι πόλεμοι, οι σύγχρονες συγκρούσεις όσο και αν φαίνεται περίεργο, κρίνονται σε πράγματα τα οποία δεν έχουν κατ’ ανάγκην μεγάλη αξία. Τα drones δεν έχουν μεγάλη αξία και είναι περίεργο να βλέπουμε την Τουρκία να είναι πρωταθλήτρια στην παραγωγή drones και η Ελλάδα να μην παράγει drones είτε για πολιτική χρήση είτε για στρατιωτική χρήση. Υπάρχουν όμως πάρα πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα οι οποίες έχουν τεχνογνωσία και αν βοηθηθούν θα μπορούσαν να το κάνουν. Να κάνουν το software…
Μ. Ζαχαρέα: Να φτιάξουμε δικά μας drones δηλαδή.
Ν. Δένδιας: Προφανώς μπορούμε να φτιάξουμε δικά μας drones, δεν είναι τόσο πολύπλοκο. Από εκεί και πέρα, software, συντήρηση των οπλικών μας συστημάτων. Συντήρηση των αεροπλάνων που ήδη έχουμε. Συντήρηση των πλοίων που ήδη έχουμε. Δυνατότητα παραγωγής πυραύλων, δυνατότητα παραγωγής ρουκετών, δυνατότητα παραγωγής ραντάρ, δυνατότητα παραγωγής ασυρμάτων, δυνατότητα παραγωγής όπλων, δυνατότητα παραγωγής πυρομαχικών. Όλα αυτά είναι απολύτως μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της χώρας μας.