Πολιτική

Στα άκρα η αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Στα άκρα η αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Αποχώρησε η Ομπρέλα, παρέμεινε η ομάδα Αχτσιόγλου.

Στα άκρα οδηγείται η ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ολοκλήρωσε τις εργασίες της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής του.

Η δεύτερη ημέρα σημαδεύτηκε από την αποσκίρτηση της αριστερής τάσης (Ομπρέλα), την παραμονή της ομάδας Αχτσιόγλου, καθώς και από την προτροπή Κασσελάκη προς διαφωνούντες βουλευτές να επιστρέψουν τις έδρες στο κόμμα.

Πιο ειδικά, με επιστολή τους προς την γραμματέα και τον αναπληρωτή γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και κοινοποίηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη τα μέλη που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα» ανακοινώνουν την αποχώρησή τους.

Στο κείμενο των υπογραφών περιλαμβάνονται τα ονόματα και των δύο μελών της ΚΕ που είχαν αποχωρήσει την Παρασκευή, Νίκου Βούτση και Πάνου Σκουρλέτη.

Η ομάδα του Ευκλείδη Τσακαλώτου αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, πως «δεν μπορούμε πλέον να νομιμοποιούμε με την παρουσία μας το έγκλημα που έχει γίνει σε βάρος ενός μοναδικού στην Ευρώπη ιδεολογικού και πολιτικού εγχειρήματος. Αισθανόμαστε την ανάγκη να προστατεύσουμε από τον περαιτέρω διασυρμό του, τον πολιτικό χώρο που έχουμε υπηρετήσει τόσα χρόνια. Εμείς μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένουμε στις επάλξεις και στην υπόθεση της ανανεωτικής – ριζοσπαστικής Αριστεράς. Επιλέγουμε να υπηρετήσουμε τη δυνατότητα υπεράσπισης μιας νέας νικηφόρας προοπτικής της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Είναι θέμα συνείδησης και ευθύνης. Για μια Αριστερά σύγχρονη, μέρος της ευρωπαϊκής και διεθνούς αριστεράς και σε αλληλεπίδραση με αυτήν. Για μια Αριστερά με κριτική σκέψη, βαθιά δημοκρατική, νεανική, οικολογική, φεμινιστική, κινηματική, αντιρατσιστική. Για μια Αριστερά σταθερά στο πλευρό του κόσμου της εργασίας και των φτωχών”.

Επίσης, σκληρή κριτική ασκούν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με κείμενο που εξέδωσαν μετά τη λήξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής στελέχη περί την Έφη Αχτσιόγλου, εξηγώντας παράλληλα την αποχώρησή τους χθες από τη συνεδρίαση του οργάνου. Το κείμενο υπογράφουν: Σία Αναγνωστοπούλο, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Κωστής Καρπόζηλος, Δανάη Κολτσίδα, Νίκος Μπίστης, Μιχάλης Σαμπατακάκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Θεανώ Φωτίου, Αλέξης Χαρίτσης.

Το ζήτημα των εδρών

Ζήτημα τίθεται σχετικά με τις βουλευτικές έδρες των μελών που αναφέρονται ιδεολογικά και πολιτικά στην Ομπρέλα.

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα αύριο με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Βουλής θα ενημερώσουν για την ανεξαρτητοποίησή τους από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Τσακαλώτος και Πέρκα είναι τα δύο μέλη της Ομπρέλας που έχουν εκλεγεί βουλευτές.

Το ίδιο συμβαίνει και με την έδρα του ευρωβουλευτή και διαφωνούντος Στέλιου Κούλογλου.

Στον απόηχο της αποχώρησης των 46 μελών της «Ομπρέλας» από το κόμμα, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε οι δυο βουλευτές που συγκαταλέγονται μεταξύ των αποχωρησάντων, να παραδώσουν τις έδρες τους στο κόμμα.

Τέλος, όσον αφορά στο ζήτημα του δημοψηφίσματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι «υπάρχει προφανώς μια πραγματικότητα ότι πλέον δεν υπάρχουν διαγραφές, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος δημοψηφίσματος». Σημείωσε ότι τον βρίσκει πλήρως σύμφωνο η διατύπωση στο κείμενο της πολιτικής απόφασης που θα ακολουθήσει από την επιτροπή απόφασης και που, όπως ανέγνωσε, είναι η εξής: «Τα άτομα που εκτοξεύουν τέτοιες ύβρεις και συκοφαντίες δεν μπορεί να φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα» και «οι πειθαρχικές κυρώσεις επιβάλλονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments