Μια ομελέτα με λαχανικά, γιαούρτι ή κεφίρ (και τα δύο κάνουν καλό στο έντερο) με ξηρούς καρπούς, σπόρους και μούρα, αβοκάντο, αυγά ή/και καπνιστός σολομός είναι όλες τροφές ιδανικές για το πρωινό γεύμα. Όσον αφορά το ψωμί, αντικαταστήστε το λευκό με είδη ολικής άλεσης, όπως γερμανική σίκαλη ή προζύμι χωρίς γλουτένη.
Οι έρευνες σχετικά με τους κιρκάδιους ρυθμούς υποδεικνύουν ότι όσο νωρίτερα ξεκινάμε να τρεφόμαστε μέσα στην ημέρα, τόσα περισσότερα οφέλη απολαμβάνουμε στην υγεία μας. Αυτό συμβαίνει γιατί η διατροφή ευθυγραμμίζεται με τους φυσικούς ρυθμούς του οργανισμού και μπορεί να βελτιώσει τη μεταβολική υγεία. Από την άλλη, όσοι ακολουθούν δίαιτες με μεγάλα διαλείμματα στην τροφή, για παράδειγμα διαλειμματική νηστεία, καλό είναι να εξετάσουν προσεκτικά τα συν και τα πλην, αφού τα πολύωρα χρονικά διαστήματα στο φαγητό δεν βοηθούν με την πεπτική υγεία, τη διαχείριση του βάρους και την αντιμετώπιση των φλεγμονών.