Πολιτική

Παπαστεργίου: Μία άλλη Ελλάδα μετά το gov.gr

«Οι Έλληνες πολίτες βλέπουν πλέον τη διαφορά στη ζωή τους, μετά το gov.gr μπορούμε να μιλάμε για μία άλλη Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου

«Οι Έλληνες πολίτες βλέπουν πλέον τη διαφορά στη ζωή τους, μετά το gov.gr μπορούμε να μιλάμε για μία άλλη Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αυτή τη στιγμή, το gov.gr περιλαμβάνει 1.600 υπηρεσίες, ενώ, για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες, θα έχουν στο πλευρό τους από δω και στο εξής, τον ψηφιακό βοηθό του gov.gr που θα παρουσιαστεί στις 21 Νοεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά την καινούργια έκδοση του mywallet, αυτή θα περιλαμβάνει κάρτα ανεργίας δακτυλίου για όσους κινούνται στην Αθήνα, το πιστοποιητικό για ανθρώπους με αναπηρία, ενώ σταδιακά θα μπει και το φοιτητικό πάσο αλλά και επαγγελματικές ιδιότητες.

Προσεχώς, η συγκεκριμένη εφαρμογή θα εμπερικλείει και πακέτο υπηρεσιών που σχετίζεται με το αυτοκίνητό μας, όπως την άδεια ΚΤΕΟ κ.λ.π, ενώ πολύ σύντομα θα ξεχάσουμε την έννοια του πιστοποιητικού, καθώς, χάρις στην αναβάθμιση του wallet, θα δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς πληροφοριών χωρίς την ανάγκη διακίνησης αρχείων pdf.

Για τον προσωπικό αριθμό, ο κ. Παπαστεργίου διευκρίνισε ότι δεν υποκαθιστά τους αριθμούς που ήδη γνωρίζουμε, δηλαδή ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, τα οποία δεν καταργούνται, απλά δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να θυμόμαστε όλους τους αριθμούς που μας αφορούν ή να ταλαιπωρούμαστε αν χρειαστεί να αλλάξουμε ταυτότητα.

Ο νέος αριθμός θα βασίζεται πάνω στο ΑΦΜ μας με τρία επιπλέον ψηφία, ενώ, προς αυτή την κατεύθυνση, ήδη έχει δοθεί η έκθεση στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, θα ακολουθήσει η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος και εκτιμάται ότι, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα της κυβερνοασφάλειας. «Καθώς οδεύουμε σε έναν κόσμο που διασυνδέεται ολοένα και περισσότερο, ακόμη μεγαλύτερο πρέπει να είναι το κομμάτι της κυβερνοασφάλειας, 200 είναι οι κρίσιμες υποδομές και υπάρχουν άλλες 1.800 υπηρεσίες και φορείς που θα πρέπει να νοιάζονται για την ασφάλειά μας», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο