Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Οι θέσεις που έχουν ανάγκη οι ερυθρόλευκοι βάσει εικόνας [vid]

Ολυμπιακός: Οι θέσεις που έχουν ανάγκη οι ερυθρόλευκοι βάσει εικόνας [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Ο Ολυμπιακός έχει δώσει 19 αγώνες στη Stoiximan Super League (11) και στο Europa League (8) και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μαζί με τον Αντόνιο Κορδόν γνωρίζουν πια πολύ καλά, τόσο τις δυνατότητες του ρόστερ όσο και τις ανάγκες του ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει πλέον σαφή άποψη για το ρόστερ του, ενώ ο Κορδόν κοιτάζει παίκτες όλο τον χρόνο. Οι θέσεις που έχουν ανάγκη οι ερυθρόλευκοι βάσει εικόνας.

Ο Ολυμπιακός έχει δώσει 19 αγώνες στη Stoiximan Super League (11) και στο Europa League (8) και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μαζί με τον Αντόνιο Κορδόν γνωρίζουν πια πολύ καλά, τόσο τις δυνατότητες του ρόστερ όσο και τις ανάγκες του ενόψει της συνέχειας της σεζόν. Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων προσφέρει τη δυνατότητα στον προπονητή και στον αθλητικό διευθυντή των ερυθρόλευκων για το πρώτο “ταμείο”, αλλά τις όποιες διορθωτικές κινήσεις, καθώς σε ενάμιση μήνα ανοίγει η αυλαία στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Η πειραϊκή ομάδα, η οποία να θυμίσουμε ότι άλλαξε το μισό ρόστερ της το περασμένο καλοκαίρι και ταυτόχρονα προσέλαβε καινούργιο προπονητή, τα έχει πάει καλά μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα, με μόνη ανορθογραφία τη βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός, με βάση τους βαθμούς που κέρδισε μέσα στο γήπεδο, θα ήταν ισόβαθμος με τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή στην κορυφή, αλλά η τιμωρία στο ντέρμπι με τους πράσινους (και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο CAS) τον έχει φέρει στη δεύτερη θέση.

Όσο για την Ευρώπη, οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν τον αρχικό στόχο τους που ήταν η είσοδος στους ομίλους του Europa League και ευελπιστούν να υλοποιήσουν και τον δεύτερο που είναι να συνεχίσουν στις διεθνείς διοργανώσεις και μετά τον Ιανουάριο, καθώς τούτη την ώρα είναι τρίτοι στο πρώτο γκρουπ πίσω από τη Γουέστ Χαμ και την Φράιμπουργκ.

Οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας αδίκησαν τους εαυτούς τους στον αγώνα της πρεμιέρας με την γερμανική ομάδα στο Καραϊσκάκη και κυρίως απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία, ματς στο οποίο προηγήθηκαν με δύο γκολ διαφορά και έτσι θα μπορούσε να ήταν διαφορετική τώρα η κατάσταση στον όμιλο.

Σαφή άποψη για το ρόστερ του ο Μαρτίνεθ

Ο Μαρτίνεθ, λοιπόν, έχει σαφή άποψη πια, για το ποιοι παίκτες μπορούν να πάρουν στις πλάτες τους τον Ολυμπιακό, ποιοι χρειάζονται τον χρόνο τους για να δώσουν πράγματα και ποιοι είναι πιο πίσω από τους υπόλοιπους. Γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τις ανάγκες του ρόστερ και αν πρέπει και πόσοι παίκτες να αποκτηθούν τον Ιανουάριο.

Μέχρι τότε, η πειραϊκή ομάδα έχει να δώσει δύο αγώνες μέχρι το φινάλε του α’ γύρου του πρωταθλήματος και πέντε παιχνίδια συνολικά μέχρι τα Χριστούγεννα στη διοργάνωση (με Παναιτωλικό εντός και τους Βόλο, Πανσερραϊκό, Ατρόμητο και Λαμία εκτός έδρας). Δηλαδή, θα έχουν διεξαχθεί οι 16 από τις 36 συνολικά αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Κατά συνέπεια, ο Κορδόν και ο Μαρτίνεθ, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στις κατάλληλες κινήσεις την προσεχή μεταγραφική περίοδο, προκειμένου οι ερυθρόλευκοι να παρουσιαστούν ακόμη πιο δυνατοί στις υπόλοιπες 20 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, στην αντεπίθεσή τους για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός ρίχνει ματιές στην αγορά όλο τον χρόνο

Σε ό,τι αφορά, την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού, αξίζει να τονιστεί ότι ο Ολυμπιακός ρίχνει ματιές στη διεθνή και εγχώρια αγορά όλο τον χρόνο. Δεν πρόκειται για μία διαδικασία τριών ή τεσσάρων μηνών.

Ο Κορδόν και οι συνεργάτες του κοιτούν παίκτες, όχι μόνο ενόψει Ιανουαρίου, αλλά και για το προσεχές καλοκαίρι και σκανάρουν αρκετές αγορές, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Λατινική Αμερική, όπως και του MLS.

Τώρα, αν η πειραϊκή ομάδα θα αποκτήσει έναν, δύο ή τρεις ποδοσφαιριστές τον Ιανουάριο είναι κάτι που θα συζητηθεί προσεχώς ανάμεσα στον Κορδόν και στον Μαρτίνεθ και την εισήγηση που θα κάνει ο τελευταίος στον συμπατριώτη του αλλά και στη διοίκηση.

Ανάγκη η ενίσχυση στη ραχοκοκαλιά της ομάδας

Με βάση την εικόνα του Ολυμπιακού μέχρι σήμερα, αυτό που δείχνει αναγκαίο είναι η ενίσχυση στην ραχοκοκαλιά της ομάδας. Οι ερυθρόλευκοι φαίνεται να χρειάζονται έναν στόπερ – ηγέτη, ένα 6-8άρι και ίσως και σέντερ φορ καθώς ο Ελ Κααμπί θα λείψει για ένα έως ενάμιση μήνα στο Κόπα Άφρικα.

Σχετικά με το κέντρο της άμυνας, ο μόνος σταθερός πυλώνας για την ώρα είναι ο Ρέτσος, καθώς ο Πορόζο και ο Ντόη εναλλάσσονται, ενώ ο Φρέιρε -που ξεκίνησε ως βασικός- έχει να αγωνιστεί ενάμιση μήνα λόγω τραυματισμού. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, χρειάζεται έναν παίκτη στα στόπερ που να κάνει τη διαφορά και θα «δέσει» καλά με τον Ρέτσο και τους υπόλοιπους αμυντικούς.

Στα χαφ, από τη στιγμή που ο Μαρτίνεθ διαφοροποιεί το σύστημα ανάλογα με τον αντίπαλο και χρησιμοποιεί πότε δύο και πότε τρεις κεντρικούς μέσους, ίσως χρειάζεται κάποια εναλλακτική λύση πίσω από τους Έσε, Καμαρά και Αλεξανδρόπουλο.

Ο Ιμπόρα επανήλθε στην ενεργό δράση μετά από ενάμιση μήνα απουσίας λόγω τραυματισμού, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε δύο μήνες θα κλείσει τα 36. Και ο Καρβάλιο, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί πολύ, είναι επιθετικό και όχι ανασταλτικό χαφ. Ενδεχομένως, μία λύση να ήταν η διακοπή του δανεισμού του Χόλσγκροουβ στην Εστορίλ και η ενσωμάτωσή του στο Ρέντη, ο οποίος κάνει καλό πρωτάθλημα στην Πορτογαλία.

Όσο για τη θέση του σέντερ φορ, ο Ελ Κααμπί θα έχει υποχρεώσεις με το Μαρόκο τον χειμώνα στο Κόπα Άφρικα (θα διεξαχθεί από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου στα γήπεδα της Ακτής Ελεφαντοστού), που σημαίνει ότι θα λείψει σε ένα σημαντικό κομμάτι της σεζόν για τον Ολυμπιακό, με κρίσιμα παιχνίδια.

Έτσι, ο Μαρτίνεθ θα έχει βασικό τον Γιόβετιτς και δεύτερη επιλογή τον Ελ Αραμπί τον οποίο όμως έχει χρησιμοποιήσει μόλις έξι λεπτά όλα κι όλα ως αλλαγή στο πρωτάθλημα τους τελευταίους δυόμιση μήνες. Επίσης, ο Ελ Κααμπί και ο Γιόβετιτς δεν έχουν σκοράρει στα τελευταία οκτώ παιχνίδια του Ολυμπιακού και είναι ένας επιπλέον λόγος που βάζει σε σκέψεις τους ερυθρόλευκους για ενίσχυση ενόψει Ιανουαρίου.

Πηγή: sport24.gr//Δημήτρης Χριστοφιδέλης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments