Γεωπολιτικά

Γάζα: «Όπλα της Χαμάς» λέει το Ισραήλ ότι βρήκε στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα

Γάζα: «Όπλα της Χαμάς» λέει το Ισραήλ ότι βρήκε στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα

Πηγή Φωτογραφίας: Medics and patients pictured at Al Shifa Hospital in Gaza City on November 10, 2023. © AFP

Η Χαμάς διαψεύδει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό

Εισβολή με τανκς και κομάντο στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας έκανε ο Ισραηλινός στρατός, ο οποίος μίλησε για «στοχευμένη επιχείρηση» λόγω του ότι εκεί βρίσκονται δυνάμεις της Χαμάς. Γιατρός που φέρεται να βρίσκεται μέσα στο νοσοκομείο και επικαλείται το CNN, δήλωσε ότι μισή ώρα πριν από την επιδρομή, ο IDF ενημέρωσε το νοσοκομείο, να μείνουν όλοι μακριά από παράθυρα και μπαλκόνια και πως ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συλλήψεις. Την ίδια ώρα, τόσο ο ΠΟΥ όσο και ο ΟΗΕ εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους τους για τη στρατιωτική επιδρομή, επισημαίνοντας ότι τα νοσοκομεία δεν πρέπει να μετατρέπονται σε ζώνες πολέμου, ακόμα και αν το Ισραήλ ψάχνει την ηγεσία της Χαμάς.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βρήκε όπλα της Χαμάς μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, με την ισλαμιστική οργάνωση να ανακοινώνει το απόγευμα ότι ο IDF το έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους.

Ισραηλινοί στρατιώτες και άρματα μάχης αποσύρθηκαν από το νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας και αναδιατάχθηκαν γύρω από το μεγάλο νοσοκομειακό συγκρότημα, όπου το Ισραήλ υποστηρίζει ότι στεγάζεται μια βάση της Χαμάς, ανέφερε δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Από το πρωί της Τετάρτης, ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε μια «στοχευμένη επιχείρηση» στο νοσηλευτικό ίδρυμα όπου, εκτός από τους ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό, έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες εκτοπισμένοι.

Ο ισραηλινός στρατός δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. Ο δημοσιογράφος είπε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι στρατιώτες ανέκριναν δεκάδες αμάχους και έγδυσαν ορισμένους από αυτούς, αφήνοντάς τους μόνο με τα εσώρουχα. Όλοι τους στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αποχωρώντας από το νοσοκομείο, οι Ισραηλινοί στρατιώτες άφησαν πίσω τους φάρμακα, τρόφιμα για τα μωρά και μπουκάλια με νερό, σύμφωνα πάντα με την πηγή αυτή.

Το μεσημέρι, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας είπε αυτή η επιχείρηση είχε ως στόχο μια συγκεκριμένη ζώνη του νοσοκομείου Αλ Σίφα.

Το νοσοκομείο, στη δυτική πλευρά της Πόλης της Γάζας, βρίσκεται εδώ και πολλές ημέρες στο επίκεντρο των συγκρούσεων μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των Παλαιστίνιων μαχητών.

Την έντονη αντίδραση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε ότι το Ισραήλ είναι «κράτος-τρομοκράτης» που διαπράττει εγκλήματα πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αποκαλεί κράτος-τρομοκράτη το Ισραήλ, αλλά οι πράξεις του δείχνουν ότι ο ίδιος υποστηρίζει τους τρομοκράτες της Χαμάς», αναφέρεται σε δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού που δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε εξάλλου την άποψη ότι η Χαμάς, η οποία διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά πολιτικός φορέας εκλεγμένος από τον πληθυσμό του παλαιστινιακού θύλακα.

«Δεν αποδεχόμαστε το κήρυγμα» του Ερντογάν, υπογραμμίζει ο Νετανιάχου, υπενθυμίζοντας τους βομβαρδισμούς κουρδικών κοινοτήτων στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments