Διεθνή

Στις δύο μονάδες η διαφορά Μπάιντεν – Τραμπ

Στις δύο μονάδες η διαφορά Μπάιντεν – Τραμπ

Πηγή Φωτογραφίας: Businessinsider.com

Νέα δημοσκόπηση της Yahoo News/YouGov, αναφέρει η The Hill.

Περισσότεροι από τους μισούς Δημοκρατικούς δήλωσαν ότι θέλουν να δουν κάποιον άλλον υποψήφιο εκτός από τον Τζο Μπάιντεν να διεκδικεί την προεδρία το 2024, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Yahoo News/YouGov, αναφέρει η The Hill.

Ωστόσο,  σε μία υποθετική αναμέτρηση, στο σύνολο των ψηφοφόρων, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προηγείται κατά δύο μονάδες έναντι του Τζο Μπάιντεν. Το 44% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον Ντόναλντ Τραμπ, το 42% επέλεξε τον Τζο Μπάιντεν, το 9% δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρο και το 5% δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε.

Η ίδια ποσοστιαία διαφορά διαπιστώνεται και στην ερώτηση: «Εάν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου το 2024 διεξάγονταν σήμερα, ποιον θα ψηφίζατε;». Συγκεκριμένα, το 38% θα ψήφιζε Τζο Μπάιντεν, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται με 40%. 14% των ερωτηθέντων θα ψήφιζαν κάποιον άλλον, 6% δεν είναι σίγουροι και 2% δηλώνουν ότι δεν θα ψήφιζαν.

Η δημοσκόπηση διαπιστώνει ότι το 56% των ερωτηθέντων (οι αριθμοί λείπουν για τους ψηφοφόρους που δηλώνουν Δημοκρατικοί) προτιμούν τον Ντόναλντ Τραμπ να διεκδικεί την υποψηφιότητά με το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, ενώ 10% δηλώνουν ότι δεν είναι σίγουροι. Ερωτηθείς για τη γνώμη που έχουν για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, το 40% δήλωσε ότι έχει θετική άποψη και το 54% δήλωσε αρνητική άποψη για τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το 6% είπε ότι δεν ξέρει. Για τον Τζο Μπάιντεν, 38% έχουν θετική άποψη και 56% αρνητική.

Σχετικά με τον επόμενο υποψήφιο των Δημοκρατικών, η έρευνα διαπίστωσε ότι το 54% των ψηφοφόρων τους επιθυμούν να δουν κάποιον άλλο Δημοκρατικό να διεκδικεί την υποψηφιότητα δίπλα στον Τζο  Μπάιντεν στις εκλογές του κόμματος. Περίπου το 28% των Δημοκρατικών δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν άλλος Δημοκρατικός να διεκδικήσει τη θέση και 18% δήλωσαν ότι δεν είναι σίγουροι.

Όταν ρωτήθηκαν για το ποιον θα ψήφιζαν στις εκλογές των Δημοκρατικών, ο Τζο Μπάιντεν εξακολουθούσε να διατηρεί ένα άνετο προβάδισμα με το 64% να δηλώνει ότι θα τον υποστήριζε.

Ωστόσο, σε τομείς όπως η οικονομία, το μεταναστευτικό, ο πληθωρισμός, η εγκληματικότητα, το Παλαιστινιακό, οι μισοί ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν εγκρίνουν τη διαχείριση του προέδρου Μπάιντεν. Συνολικά, το 56% αποδοκιμάζει τον τρόπο με τον οποίο ο Τζο Μπάιντεν έχει διαχειριστεί τα καθήκοντα του, το 38% εγκρίνει, ενώ 6% δηλώνουν ότι δεν είναι σίγουροι.

Σε ερώτηση για την ηλικία του, το 73% των Δημοκρατικών δήλωσε ότι αποτελεί πρόβλημα όσον αφορά την καταλληλότητά του για την προεδρία. Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κλείνει τα 81 του χρόνια την επόμενη εβδομάδα, είναι ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης είναι ότι Ντόναλντ Τραμπ έχει περισσότερες πιθανότητες σε μία αναμέτρηση με τον Τζο Μπάιντεν. Η διαφορά δύο μονάδων που τους χωρίζει μπορεί να ανατραπεί, εάν ο Αμερικανός πρόεδρος εκλεγεί καταφέρει να πείσει τους αναποφάσιστους μέχρι την αναμέτρηση του 2024.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη σε 1.584 ενήλικους μεταξύ 9-13 Νοεμβρίου και έχει περιθώριο σφάλματος 2,8 ποσοστιαίων μονάδων.

Πηγή: liberal

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments