Οικονομία

Σταϊκούρας: Μέχρι τον Απρίλιο του 2024 140 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στην Αθήνα,110 στη Θεσσαλονίκη

Σταϊκούρας: Μέχρι τον Απρίλιο του 2024 140 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στην Αθήνα,110 στη Θεσσαλονίκη
«Μέσα σε 12 μήνες από την τραγωδία των Τεμπών θα υπάρχει το πόρισμα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας

«Το υπουργείο τρέχει τις διαδικασίες ώστε μέσα σε 12 μήνες από την τραγωδία των Τεμπών να υπάρχει το πόρισμα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Είπε πως μετά το τέλος του 2024 θα παραδοθεί η σηματοδότηση και η τηλεδιοίκηση από την Αθήνα έως τη Θεσσαλονίκη, καθώς λόγω της κακοκαιρίας στη Θεσσαλία καταστράφηκαν ολοσχερώς στα τμήματα που είχαν παραδοθεί. Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως θα υπάρξει αποκατάσταση έστω μονής γραμμής για τις εμπορευματικές διαδρομές και θα ακολουθήσουν οι επιβατικές διαδρομές

Κληθείς να σχολιάσει το ΟΧΙ της ΝΔ σε προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη απάντησε πως το κόμμα τοποθετήθηκε με ξεκάθαρο τρόπο στη Βουλή. Είπε πως για την σύσταση της προανακριτικής στερούνται στοιχείων, καθώς πρώτον δεν υπάρχουν ενδείξεις ως προς τα αδικήματα και δεύτερο διότι ζητούν απόδοση ευθυνών ως προς την παράβαση καθήκοντος χωρίς να γνωρίζει κανείς τα αίτια που οδήγησαν στο δυστύχημα.

«140 λεωφορεία νέα ηλεκτρικά μέχρι τέλη Απριλίου θα κυκλοφορούν στην Αθήνα. 110 ηλεκτρικά στη Θεσσαλονίκη μέχρι τέλη Απριλίου. Επίσης 300 νέα λεωφορεία φυσικού αερίου μέσα στο 2024 στην Αθήνα. 140 καινούρια δρομολογια στη Θεσσαλονίκη από 1η Δεκεμβρίου», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

«Για τους σταθμούς Μετρό η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει τίποτα διαφορετικό από αυτό που περιλαμβάνεται στις μελέτες της Αττικό Μετρό», σχολίασε ο κ. Σταϊκούρας  και είπε πως υπάρχει χάραξη και χωροθέτηση για κάθε σταθμό.

Για τη Θεσσαλία απάντησε πως θα γίνει καταγραφή όλων των γεφυρών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments