Πολιτική

Έντονη κινητικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ – Κόμμα ανακοινώνει απόψε ο Κόκκαλης

Έντονη κινητικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ – Κόμμα ανακοινώνει απόψε ο Κόκκαλης

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ Ρ. ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑΣΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Συνάντηση Ηλιόπουλου - Τσίπρα και δημιουργία νέου φορέα από τον ευρωβουλευτή.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται στο χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, με τον πρώην πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα να δείχνει διάθεση πολιτικής επαναδραστηριοποίησης και με τον Πέτρο Κόκκαλη να ανακοινώνει σε λίγες ώρες τη δημιουργία νέου κομματικού φορέα.

Πιο ειδικά, μετά τον Στέφανο Κασσελάκη, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε κατ’ ιδίαν στο γραφείο του με τον βουλευτή και στέλεχος της ομάδας των «6 συν 6», Νάσο Ηλιόπουλο, ενώ προχθές είχε συνάντηση με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. 

Οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα από την πλευρά που πρόσκειται στην Έφη Αχτσιόγλου έχουν ξεκινήσει από το βράδυ της Τρίτης μετά τις έντονες φημολογίες πως και αυτή, στην οποία συμπεριλαμβάνονται αρκετοί βουλευτές, θα αποχωρήσει μετά το μπαράζ παραιτήσεων πρωτοκλασάτων στελεχών και μελών του κόμματος, 

Παράλληλα, την ίδρυση νέου κόμματος αναμένεται να ανακοινώσει απόψε στην ΕΡΤ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ευρωβουλευτής Κόκκαλης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος με επίκεντρο τη δράση για την κλιματική αλλαγή, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Πέτρος Κόκκαλης δήλωσε ότι “τίποτα δεν αποκλείεται” σχετικά με το αν η πολιτική κίνηση Κόσμος, την οποία έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, θα εξελιχθεί σε πολιτικό κόμμα.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν αληθεύει πως θα ηγηθεί μίας νέας πρωτοβουλίας με τη μορφή πράσινου κόμματος, ο ευρωβουλευτής σημείωσε πως  “από το 2019 που συμμετείχα στην Προοδευτική Συμμαχία με την κίνηση “Κόσμος”, αυτό που προσπαθώ να κάνω κι εγώ με όλο το δυναμικό της κίνησης είναι να δώσουμε την πολιτική διάσταση της κλιματικής δράσης η οποία, ενώ είναι προφανή στις άλλες χώρες της Ευρώπης και σε πολλές χώρες του κόσμου, δεν είναι τόσο προφανής στην Ελλάδα. Και αυτή είναι μία συζήτηση την οποία ο κόσμος της Αριστεράς φαίνεται ότι είναι πολύ ώριμος να την ακούσει”.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή η κινητικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με τη χθεσινοβραδινή επικοινωνία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη αναταραχή του ΣΥΡΙΖΑ, με τη θέση του να ενδυναμώνεται από την  “αιμορραγία” μελών και στελεχών, η οποία τον έχει οδηγήσει στην τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις και απειλεί να χάσει το ρόλο του ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments