Πολιτική

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός

Πηγή Φωτογραφίας: [365072] ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Παρέμβαση του πρωθυπουργού σε εκδήλωση για τον τουρισμό.

Στο συνέδριο “Greece Talks, ο ρόλος του τουρισμού στο μέλλον της Ελλάδας”, που διοργανώθηκε από το Travel.gr και το Πρώτο Θέμα και πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας και μετέφερε το μήνυμα ότι είναι “στοίχημα να γίνει η Ελλάδα ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στον κόσμο”.

Αιμοδότης του τουρισμού είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο τουρισμός είναι αυτό που χρειάζονται οι άνθρωποι για να ταξιδέψουν και ότι η μοναδική εμπειρία του ελληνικού τουρισμού είναι ο παράγοντας που μας διαφοροποιεί. Αναφερόμενος στις πολεμικές συγκρούσεις σε γειτονικές γεωπολιτικές χώρες, δήλωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό και το ίδιο θα συνέβαινε αν η σύγκρουση αναζωπυρωνόταν στη Μέση Ανατολή.

“Είναι λάθος να μετράμε μόνο τον αριθμό των τουριστών, αλλά το οικονομικό αποτύπωμα είναι αυτό που μετράει. Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι σημαντικό κάθε τουρίστας που επισκέπτεται την Ελλάδα να ξοδεύει περισσότερα στη χώρα μας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ελληνικός τουρισμός πρέπει να ανταποκρίνεται στα υψηλότερα επίπεδα βιωσιμότητας”. Επιμένω σθεναρά ότι πρέπει να μας απασχολεί πολύ η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας”, είπε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στις συλλογικές προσπάθειες για τον τουρισμό και είπε ότι ο εγκλωβισμός των τουριστών σε ξενοδοχειακές μονάδες χωρίς τη συμμετοχή της κοινότητας και φυσικά την απασχόληση δεν οδηγεί πουθενά. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση των υφιστάμενων κτιρίων και δήλωσε ότι δεν είναι εύκολο να υπάρξει ξανά ένα ξενοδοχείο με τεράστια έκταση όπως το Costa Navarino. Παράλληλα, ανέφερε ότι προορισμοί όπως η Ήπειρος δεν είναι απαραίτητα μεγάλοι προορισμοί.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για τα νησιά, τις προσπάθειες πρασίνου και παραδείγματα διαχείρισης των υποδομών, της κυκλοφορίας και των αποβλήτων. “Είναι αυτονόητο ότι η ίδια η κοινωνία πρέπει να στοχεύει στην ηλεκτροκίνηση, αλλά είναι πιο σημαντικό η κυβέρνηση να ακούσει την αγορά και τους επενδυτές. Δεν έχουν πάντα δίκιο, αλλά εμείς είμαστε σε επαφή με την αγορά και ακούμε”.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ακόμη ότι οι ίδιοι οι επενδυτές επιλέγουν προορισμούς όπου μπορούν να συνεργαστούν με τις τοπικές κοινωνίες. Όσον αφορά τις αερομεταφορές, έφερε το παράδειγμα του αεροδρομίου της Καλαμάτας και είπε ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλές εργασίες στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι λίγοι άνθρωποι πίστεψαν αρχικά στην ιδέα του Ελληνικού, τονίζοντας ότι χρειάζεται πολλή υπομονή. “Πέρα από τη συμβολή του στην ανάπτυξη, το Ελληνικό θα είναι μια από τις βιτρίνες της νέας Ελλάδας που οραματιζόμαστε”.

«Το Ελληνικό είναι μία ανοιχτή πόλη, δεν είναι μία κλειστή κοινότητα που αφορά μόνο όσους ζουν εκεί. Το ΑΕΠ και οι επενδύσεις θα είναι το τελικό προϊόν που θα προσθέσει στην συνολική αλλαγή του brand της χώρας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments