Πολιτική

Ο Μητσοτάκης και το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης

Ο Μητσοτάκης και το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: [365072] ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και την οικονομική υποστήριξη των πιο ευάλωτων θέλει να δώσει ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να μην υποχωρήσει από τον στόχο του για την επίτευξη σημαντικών μεταρρυθμίσεων, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους αδύναμους και θα επιβραβεύσει όσους αξίζουν να επιβραβευτούν με στοχευμένες παρεμβάσεις, με γνώμονα τον ορθό δημοσιονομικό προσανατολισμό. Εξάλλου, πάνω σε αυτούς τους δύο άξονες το Μαξίμου φαίνεται να εδραιώνει τις προοπτικές μιας μακροχρόνιας πολιτικής κυριαρχίας, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion, ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει στην τρίτη θέση. 

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι είναι μεταρρυθμιστής σε αρκετά σημεία της συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το μεταρρυθμιστικό του στίγμα και στη χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξή του: από τη στήριξή του στο φορολογικό νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, δηλώνοντας ότι θα γίνουν μόνο παραμετρικές τροποποιήσεις και όχι αλλαγές στις αρχές του νόμου, μέχρι το μήνυμα για μετρό προς τον νέο δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα.

«Έχουμε ένα πολύ τολμηρό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο θέλω να υλοποιήσω με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα. Άρα δεν συμβιβάζομαι με την ικανοποίηση της εκλογικής νίκης, με το 41%. Αυτό δεν μου λέει τίποτα. Το 41% ήταν το αποτέλεσμα το οποίο καθόρισε τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, αλλά για εμένα το κοντέρ έχει μηδενίσει. Θα κριθούμε ξανά σε αυτή την τετραετία από την αρχή», υπογράμμισε με νόημα ο πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα και προς κυβερνητικά στελέχη.

Έτσι, η χθεσινή ανακοίνωση του δώρου Χριστουγέννων ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ για 2,3 εκατομμύρια πολίτες, ιδίως τους πιο ευάλωτους, μόνο τυχαία δεν είναι Το ανοιχτό “παράθυρο” για την αύξηση του αριθμού των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ, οι οποίες ούτως ή άλλως θα αυξηθούν με το νέο μισθολόγιο από την 1η Ιανουαρίου 2024, ήταν και το ταυτόχρονο μήνυμα του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα επιστρέψει κάθε οικονομική υπεραπόδοση στην κοινωνία. 

Τέλος. από τη μία πλευρά, η “ακρίβεια” παραμένει η αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης, η οποία θεωρείται από το 60% των πολιτών ως το κύριο πρόβλημα στην καθημερινή τους ζωή. Από την άλλη πλευρά, το 43% των ερωτηθέντων στη χθεσινή δημοσκόπηση της Opinio δήλωσε ότι είναι υπέρ της φορολογικής μεταρρύθμισης, η οποία αποτελεί πηγή αντιπαράθεσης και έντασης μεταξύ των ελεύθερων επαγγελματιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments