ΑΠΟΨΕΙΣ

Συνεχίζουμε απαρέγκλιτα τη στήριξη της κοινωνίας

Συνεχίζουμε απαρέγκλιτα τη στήριξη της κοινωνίας
Του Μακάριου Β. Λαζαρίδη Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας Νέας Δημοκρατίας

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι «θα ξύσει τον πάτο του βαρελιού», προκειμένου να ενισχύσει τα οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά απέναντι στις μεγάλες δυσκολίες που βιώνουν.

Ήταν μία ακόμα δέσμευσή του που ήρθε τάχιστα και έγινε πράξη. Η σταθερά καλή εικόνα της ελληνικής οικονομίας και η ισχυρή πορεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού που  δημιουργεί τον σχετικό αναγκαίο δημοσιονομικό χώρο, άναψαν το «πράσινο φως» και το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα έρθει πριν τα Χριστούγεννα να στηρίξει 2.300.000 πολίτες. Είναι συνολικού ύψους 350.000.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν χωρίς να υπάρξει στο ελάχιστο παρέκκλιση από τους στόχους του οικονομικού επιτελείου.

Η νέα στήριξη δίνει έμφαση στις οικογένειες με παιδιά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ επιπλέον ενίσχυση θα λάβουν και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι θα δουν και μόνιμες αυξήσεις από τις αρχές του 2024, καθώς και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες.

Το εν λόγω επίδομα θα δοθεί συμπληρωματικά των άλλων παρεμβάσεων που έχουν ήδη εξαγγελθεί για τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα της αύξησης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος κατά 8%, της ενίσχυσης των συνταξιούχων που έχουν προσωπική διαφορά, του επιδόματος θέρμανσης, του youth pass, του market pass στη Θεσσαλία και τον Έβρο.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να ασκεί μια υπεύθυνη οικονομική πολιτική μέσω της οποίας αυξάνει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.

Από την πρώτη στιγμή η βούλησή μας ήταν να επιστρέφουμε στην κοινωνία κάθε ευρώ από το πλεόνασμα που προέρχεται από τη συνετή και υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική. Αυτό συμβαίνει και στην παρούσα συγκυρία και -να είναι βέβαιοι οι πολίτες- θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί.

Βεβαίως, σημαντικό κριτήριο για την κοινωνική αυτή πολιτική είναι το δηλωθέν εισόδημα των πολιτών, κάτι που καθιστά αντιληπτή σε όλους την αναγκαιότητα της αποτελεσματικής μάχης κατά της φοροδιαφυγής, ακριβώς επειδή συνδέεται και με μια σειρά από κοινωνικές παροχές.

Είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που έχουμε θέσει για τη νέα κυβερνητική θητεία και που, σε συνδυασμό με την εφαρμοζόμενη φορολογική δικαιοσύνη, μπορούν να οδηγήσουν στην επίτευξη του εξ αρχής στόχου μας, σε υλοποίηση και του προεκλογικού μας προγράμματος.

Η ισχυρή εντολή που λάβαμε από τους πολίτες στις κάλπες του Ιουνίου για μεταρρυθμίσεις και για αποτελεσματική αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών του κράτους θα εκτελεστεί απαρέγκλιτα και με απόλυτη συνέπεια.

Το είπαμε, θα το κάνουμε!

Του Μακάριου Β. Λαζαρίδη Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας Νέας Δημοκρατίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments