Αθλητισμός

ΑΕΚ: Οι δύο προσθήκες του Αλμέιδα στο ρόστερ [vid]

ΑΕΚ: Οι δύο προσθήκες του Αλμέιδα στο ρόστερ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Αυτή τη φορά η ΑΕΚ είχε λιγότερες απαιτήσεις (σε αριθμό και κρισιμότητα αγώνων) μεταξύ των διαλειμμάτων λόγω εθνικών του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο αντίστοιχο διάστημα, καθώς συνολικά σε 21 μέρες έδωσε έξι παιχνίδια.

Ο Ματίας Αλμέιδα σε αυτό το διάστημα που έδωσε έξι παιχνίδια ανάμεσα στα δύο διαλείμματα λόγω εθνικών ομάδων (δηλαδή από το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη) πρόσθεσε δύο παίκτες στο ήδη διευρυμένο ροτέισόν του έχοντας το βλέμμα στον βαρύ Ιανουάριο.

Οι μη διεθνείς παίκτες της ΑΕΚ είναι σε φάση ξεκούρασης, μετά το διήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Ματίας Αλμέιδα προκειμένου να γεμίσουν τις μπαταρίες τους ενόψει της κρίσιμης συνέχειας, ώστε να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το 2023 (μια ονειρική χρονιά για την Ένωση που κατέκτησε το νταμπλ), αλλά και του νέου έτους το οποίο θα είναι εξίσου σημαντικό στην ιστορία του συλλόγου, μιας και συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής.

Αυτή τη φορά η ΑΕΚ είχε λιγότερες απαιτήσεις (σε αριθμό και κρισιμότητα αγώνων) μεταξύ των διαλειμμάτων λόγω εθνικών του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο αντίστοιχο διάστημα, καθώς συνολικά σε 21 μέρες έδωσε έξι παιχνίδια.

Ο απολογισμός της ήταν δύο ήττες από τη Μαρσέιγ και από την πρώτη θέση έπεσε στην τρίτη στον όμιλο της. Σίγουρα δικαιούταν κάτι καλύτερο στη Νέα Φιλαδέλφεια, ωστόσο παραμένει ζωντανή και για τα νοκ-άουτ του Europa League, πολύ περισσότερο για το Conference League. Στη Stoiximan Super League επικράτησε άνετα του ΠΑΟΚ 2-0 εντός έδρας και θα είχε το απόλυτο σε αυτά τα ματς, αν δεν υπήρχε ο “λεκές” με την Κηφισιά στην Καισαριανή, όπου άφησε δύο βαθμούς.

Παρότι είχε μικρότερο αριθμό αγώνων ο Αλμέιδα δεν μίκρυνε το ροτέισον. Τουναντίον, προσέθεσε σε αυτό δύο ακόμα ποδοσφαιριστές, τον Σταύρο Πήλιο και τον Γιώργο Αθανασιάδη. Σίγουρα είναι διαφορετικοί οι λόγοι που χρησιμοποιήθηκαν οι δυο τους, όμως είναι σημαντικό που “ενεργοποιήθηκαν’ και οι δυο και μένει να φανεί αν θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Τα δύο “νέα πρόσωπα” στο κιτρινόμαυρο ροτέισον

Ο Σταύρος Πήλιος άρχισε ήδη να γράφει τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά με την πρώτη ομάδα, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής ως αλλαγή με την Κηφισιά και τη Λαμία. Οι εντυπώσεις που άφησε είναι θετικές και δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα στη συνέχεια.

Σίγουρα θα χρειαστεί τον Ιανουάριο, καθώς οι Χατζισαφί και Μοχαμάντι εκτός απροόπτου θα απουσιάσουν για το Κύπελλο Εθνών Ασίας (12 Ιανουαρίου – 10 Φεβρουαρίου). Ο Αλμέιδα δήλωσε ότι σκέφτεται ακόμα και να τον χρησιμοποιήσει ακόμα και ως πρώτη επιλογή για αυτό το διάστημα και από εκεί πέρα θα το μπαλώσει αν χρειαστεί είτε με τον Σιντιμπέ είτε με τον Κάλενς.

Επίσης τα γάντια του φόρεσε ξανά ο Γιώργος Αθανασιάδης. Ο Στάνκοβιτς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ στη Μασσαλία και ο Αλμέιδα πέραν του αγώνα στην OPAP Arena του έδωσε φανέλα βασικού και με την Κηφισιά για να έχει ρυθμό. Ο Έλληνας πορτιέρε δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία του, όπως πέρυσι, όμως είναι σημαντικό που έχει κι αυτός ρυθμό γιατί σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί στα παιχνίδια του Κυπέλλου, το οποίο ξεκινά για την ΑΕΚ με καθυστέρηση.

Από εκεί και πέρα, ο Αργεντινός κόουτς της Ένωσης μοίρασε αρκετά τον χρόνο σε όλους τους ποδοσφαιριστές του, δίνοντας φανέλα βασικού σε 23 παίκτες, ενώ ως αλλαγή πλην του Πήλιου έπαιξαν και οι Φαν Βέερτ και Ζίνι κόντρα στον Αστέρα.

Στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αλλά και στην κορυφή ανακατεύτηκε περισσότερο η τράπουλα καθώς έπαιξαν εκεί βασικοί τέσσερις παίκτες (Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ, Πισάρο, Πινέδα) σε αντίθεση με το δεξί που μοιράστηκε στους… κλασικούς δύο (Άμραμπατ και Ελίασον).

Ο Αραούχο ξεκίνησε βασικός ως φορ με τον Αστέρα, ακολούθως ο Τσούμπερ με τη Μαρσέιγ στη Μασσαλία και ο Πόνσε πήρε τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Κηφισιά. Ο Λιβάι Γκαρσία ξεπέρασε τον τραυματισμό του και ο Αλμέιδα τον χρησιμοποίησε βασικό στο εντός με τη Μαρσέιγ και τη Λαμία.

Αντίθετα λόγω της απουσίας του Λάζαρου Ρότα με πρόβλημα τραυματισμού, ο Σιντιμπέ έπαιξε πέντε σερί παιχνίδια (και αυτά γεμάτα), κάτι που συνέβη για πρώτη φορά όσο βρίσκεται στην ΑΕΚ, ενώ και ο Χατζισαφί στα αριστερά πήρε αρκετά ματς αντί του Μοχαμάντι. Στη μεσαία γραμμή δεν υπήρξαν μεγάλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το πρώτο κομμάτι της σεζόν.

Πηγή: sport24.gr//Θωμάς Τζουβάρας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments