Καιρός

Στη δίνη της κακοκαιρίας η Β. Ελλάδα

Στη δίνη της κακοκαιρίας η Β. Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Πρόβα» χειμώνα στη χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο με πολύ κρύο και παγερούς βοριάδες.

Ισχυροί άνεμοι πνέουν στη Θεσσαλονίκη από το πρωί του Σαββάτου, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Η θάλασσα είναι ταραγμένη στον Θερμαϊκό κόλπο. Τεράστια κύματα “μαστιγώνουν” τις παραλίες. Το πλήρωμα του ιστορικού αντιτορπιλικού “Βέλος” έχει καλέσει σε προσοχή καθώς τα μανιασμένα κύματα αποτελούν σοβαρή απειλή, ακόμη και ενδεχόμενο βύθισης. Ως εκ τούτου, ρυμουλκό που ασφαλίζει το αντιτορπιλικό “Βέλος” έχει σπεύσει στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου το αντιτορπιλικό είναι αγκυροβολημένο.

Οι δυνατοί άνεμοι έριξαν ένα μεγάλο δέντρο πάνω σε στέγαστρο πρατηρίου υγρών καυσίμων επί της οδού Λαγκαδά. Η πτώση είχε ως αποτέλεσμα να πέσει το στέγαστρο. Το στέγαστρο προσγειώθηκε σε σταθμευμένο όχημα, στο οποίο επέβαινε ένα άτομο. Από θαύμα ο επιβάτης δεν υπέστη το παραμικρό.

Τη στιγμή του συμβάντος γυναίκα υπάλληλος του πρατηρίου υγρών καυσίμων, που αντιλήφθηκε τι συνέβη, τρομοκρατήθηκε και λυποθύμησε. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Χρειάστηκε η επέμβαση διασωστικού κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την απομάκρυνση του δέντρου.

Πτώσεις δένδρων στη Θεσσαλονίκη

Τα πυροσβεστικά συνεργεία βρίσκονται επί ποδός από νωρίς το πρωί, κυρίως σε περιοχές όπου τα πεσμένα δέντρα αποτελούν μεγάλο πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και αυτήν την ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει επιχειρήσει σε περισσότερες από 40 πτώσεις δέντρων στο κέντρο, ανατολικά και δυτικά της πόλης.

Από τις πτώσεις των δέντρων έχουν καταγραφεί φθορές σε παρκαρισμένα οχήματα και σε περιφράξεις οικοπέδων.

Τα πρώτα χιόνια στην Φλώρινα

Τα πρώτα χιόνια για τον φετινό χειμώνα έπεσαν το βράδυ της Παρασκευής στο Νυμφαίο.

Το χιόνι στρώθηκε στις οροφές των σπιτιών, στους δρόμους και στις πλατείες, δημιουργώντας ένα πανέμορφο τοπίο.

Το χιόνι έχει στρωθεί στις οροφές των σπιτιών, στους δρόμους, στα αυτοκίνητα και στις πλατείες, δημιουργώντας μία όμορφη αλλά και παγωμένη ατμόσφαιρα.

Στα λευκά έχουν ντυθεί από τα ξημερώματα Νυμφαίο και Πισοδέρι Φλώρινας αλλά και άλλα ορεινά σημεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Τέλος, σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού, το οποίο εκδόθηκε προχθές, το καιρικό σύστημα, που επηρεάζει ήδη με θυελλώδεις ανέμους τη χώρα και τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κινείται ανατολικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments