Διεθνή

Ο αρχηγός του IDF ενέκρινε τα σχέδια για τη συνέχεια της εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας

Ο αρχηγός του IDF ενέκρινε τα σχέδια για τη συνέχεια της εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO,Ο αρχηγός του Ισραηλινού Στρατού Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι ενέκρινε σχέδια για τη συνέχιση της χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει ο στρατός.

Τα σχέδια εγκρίθηκαν χθες το βράδυ μετά από αξιολόγηση του Χαλέβι

Ο αρχηγός του Ισραηλινού Στρατού Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι ενέκρινε σχέδια για τη συνέχιση της χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει ο στρατός.

Σύμφωνα με τους times of israel, τα σχέδια εγκρίθηκαν χθες το βράδυ μετά από αξιολόγηση του Χαλέβι στη Νότια Διοίκηση των IDF στην Μπερ Σεβά με κορυφαίους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Ο IDF επιχειρεί επί του παρόντος στο έδαφος στη βόρεια Γάζα, αλλά αναμένεται να επιχειρήσει και στο νότο μέρος.

Ισραήλ: Οργισμένες αντιδράσεις για τον γιο του Νετανιάχου που επικρίνει IDF και Ανώτατο Δικαστήριο

Οργισμένες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στο Ισραήλ μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Γιαΐρ Νετανιάχου εναντίον των IDF και του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Συγκεκριμένα ο γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, την ίδια ώρα με τη συνέντευξη Τύπου του πατέρα του ανάρτησε στο Telegram περιεχόμενο μέσω του οποίου υποστήριξε ότι αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου οδήγησαν σε αλλαγές στους κανόνες εμπλοκής των δυνάμεων των IDF στα σύνορα με τη Γάζα.

Αυτό, σύμφωνα με τον Γιαΐρ Νετανιάχου είχε ως αποτέλεσμα τα μέλη της Χαμάς να πλησιάσουν τον συνοριακό φράκτη. Ακολούθως προχώρησε σε αναρτήσεις με δριμύ κατηγορώ κατά των IDF μιλώντας για την αποτυχία να δράσουν στις 7 Οκτωβρίου όταν η Χαμάς έσφαξε τουλάχιστον 1.200 Ισραηλινούς και απήγηγε δεκάδες κρατώντας τους ομήρους στη Γάζα.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, μία από τις αναρτήσεις που έκανε προέβαλε τον ισχυρισμό ότι οι γυναίκες παρατηρητές που βρίσκονταν στα σύνορα με τη Γάζα προειδοποίησαν για τις προκλήσεις της Χαμάς αλλά ένας ανώτερος διοικητής τις απείλησε με δίκη στην περίπτωση που συνέχιζαν να τον «παρενοχλούν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments