Διεθνή

Πούτιν: Ενδεχόμενη συμμετοχή σε ψηφιακή διάσκεψη της G20

Πούτιν: Ενδεχόμενη συμμετοχή σε ψηφιακή διάσκεψη της G20

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής της G20 τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι πιθανό να συμμετάσχει στην ψηφιακή διάσκεψη της G20 την επόμενη εβδομάδα,  σύμφωνα με όσα ανέφερε ο παρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης Pavel Zarubin στο κανάλι Telegram.

Σε αυτή την περίπτωση, είπε ο Zarubin, θα πρόκειται για μία “εκδήλωση εδώ και πολύ καιρό” με κοινή συμμετοχή του Πούτιν και των πολιτικών ηγετών του δυτικού κόσμου. Με βάση την πληροφόρηση από το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, η ψηφιακή συνάντηση της G20 πρόκειται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη. 

Επισημαίνεται πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος δεν συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής της G20 τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεν συμμετείχε καν μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως αρχικά αναφέρθηκε. Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ήταν αυτός που εκπροσώπησε τη Ρωσία στη συνάντηση. Τότε, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους, εις βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης και είναι ύποπτος για εγκλήματα πολέμου, εκπροσωπήθηκε επίσης από τον υπουργό Εξωτερικών του στη σύνοδο κορυφής των BRICS στη Νότια Αφρική τον Αύγουστο. Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι οι κατηγορίες της Χάγης είναι ανυπόστατες.

Η G20 αποτελείται από 19 χώρες και την ΕΕ και αντιπροσωπεύει περίπου το 80% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Παράλληλα, τη Δευτέρα πραγματοποιείται στη γερμανική πρωτεύουσα η συνάντηση του Συμφώνου της G20 με την Αφρική, στην οποία συμμετέχουν 12 αφρικανικές χώρες, με στόχο την προώθηση των ιδιωτικών επενδύσεων στη φτωχότερη αλλά ταχύτερα αναπτυσσόμενη ήπειρο του κόσμου.

Το Σύμφωνο με την Αφρική, το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας της G20 το 2017, έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή και επικοινωνία χώρες της Αφρικής με μεταρρυθμιστική διάθεση, διεθνείς οργανισμούς και διμερείς εταίρους, προκειμένου να συντονίσουν τις αναπτυξιακές ατζέντες και να συζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments