Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Σταθερά πρώτη η ΝΔ – Κατρακυλάει στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Marc: Σταθερά πρώτη η ΝΔ – Κατρακυλάει στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ / ΛΑΜΙΑ (ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Απειλείται από το ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η μαζική έξοδος παραδοσιακών μελών από τον ΣΥΡΙΖΑ επιτάχυνε την υποβάθμιση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο βρέθηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης των κομμάτων για πρώτη φορά από το 2012. Παρά τα μεγάλα προβλήματα ακρίβειας που “θολώνουν” την εικόνα της κυβέρνησης στην κοινή γνώμη και τη δυσκολία του ΠΑΣΟΚ να προσελκύσει όλες τις διαρροές Κουμουνδούρου, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, δεν φαίνεται να μπορεί να βάλει φρένο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ανίκανος να βάλει φρένο στην καθοδική πορεία που καταγράφει εδώ και καιρό η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα μεγάλης δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος ο ΣΥΡΙΖΑ της εποχής Κασσελάκη συνεχίζει να βουλιάζει δημοσκοπικά, σε βαθμό που να συγκρατεί στις τάξεις του μόλις και μετά βίας έναν από τους δύο ψηφοφόρους που τον ψήφισαν στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Η συσπείρωσή του φτάνει στο μάλλον ιστορικά χαμηλό ποσοστό της τάξης του 52,6%, καθώς εμφανίζει σημαντικές διαρροές τόσο προς το ΠΑΣΟΚ (9,1%) και το ΚΚΕ (9,2%) όσο και, πολύ περισσότερο, προς τους αναποφάσιστους (14,4%) και, εν γένει, την αδιευκρίνιστη ψήφο.

Ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία διατηρούν την πολιτική τους κυριαρχία, με 34,1% στην πρόθεση ψήφου του κυβερνώντος κόμματος, ενώ όταν οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι κατανέμονται αναλογικά, η σημερινή εκλογική δύναμη εκτιμάται στο 39%. Η μεγάλη ανατροπή που καταγράφεται είναι το ΠΑΣΟΚ που ξεπερνά τον ΣΥΡΙΖΑ- το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε άνοδο, με 12,4% που συγκέντρωσε στην πρόθεση ψήφου, η δύναμή του εκτιμάται πλέον στο 14,3%- το ΠΑΣΟΚ έχει συνδυαστική δύναμη 76,6%, σχεδόν το σύνολο των ψηφοφόρων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι προσέλκυσε έναν στους δέκα ψηφοφόρους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται με απόσταση η Νέα Δημοκρατία με 39%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,3% και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,8%.

Ακολουθούν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με 9,6%, η Ελληνική Λύση με 5,6%, οι Σπαρτιάτες με 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,2%, ενώ το ΜέΡΑ25 εξασφαλίζει την κοινοβουλευτική είσοδό του με 3.2%.

Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ απειλείται και από το ΚΚΕ, το οποίο βλέπει τα ποσοστά του να αυξάνονται σημαντικά και να εισπράττει μεγάλο μέρος απογοητευμένων ψηφοφόρων της Κουμουνδούρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments