Γεωπολιτικά

Οι ισραηλινές δυνάμεις χτύπησαν ινδονησιακό νοσοκομείο – Κατακλύζεται με τραυματισμένα παιδιά

Οι ισραηλινές δυνάμεις χτύπησαν ινδονησιακό νοσοκομείο – Κατακλύζεται με τραυματισμένα παιδιά

Πηγή Φωτογραφίας: elkhabar.com.dz

Δεκάδες νεκροί σε βομβαρδισμό καταυλισμού στη βόρεια Γάζα - Εκκενώθηκε το νοσοκομείο Αλ Σίφα, σε κρίσιμη κατάσταση 31 βρέφη - Βίντεο από τις ενέργειες της Χαμάς μέσα στο νοσοκομείο

Οι ισραηλινές δυνάμεις περικύκλωσαν το ινδονησιακό νοσοκομείο και βομβαρδίζουν την περιοχή, σε μια προσπάθεια να επαναλάβουν αυτό που συνέβη στο νοσοκομείο Αλ Σίφα πριν από μερικές ημέρες. Σύμφωνα με το Al Jazeera φαίνεται ότι θα γίνει απόπειρα εισβολής στο νοσοκομείο.

Ταυτόχρονα, η γεννήτρια έχει επίσης κλείσει στο νοσοκομείο, το οποίο είναι το μόνο που προσπαθεί ακόμα να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες στην πόλη της Γάζας και βόρεια της Γάζας, μαζί με μια μικρότερη ιατρική εγκατάσταση.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από το Al Jazeera Arabic στο X, έδειξε μια τεράστια φωτιά να ξεσπά κοντά στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο της Γάζας, καθώς στο βάθος ακούστηκαν μια σειρά από δυνατές εκρήξεις.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το βόρειο τμήμα της Γάζας και την περιοχή του Ινδονησιακού Νοσοκομείου , το οποίο έχει ήδη τεθεί εκτός λειτουργίας, αλλά εξακολουθεί να στεγάζει Παλαιστίνιους που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε τρια κτίρια στον καταυλισμό Nuseirat στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 22 άνθρωποι, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Αυτό μετά από βομβαρδισμό σε τρία κτίρια κατοικιών στην περιοχή. Όσοι τραυματίστηκαν φέρεται να μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αλ Άκσα.

Εκκενώθηκε το νοσοκομείο Αλ Σίφα – Σε κρίσιμη κατάσταση τα 31 πρόωρα βρέφη

Την ίδια ώρα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, περίπου 250, που τραυματίστηκαν σοβαρά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να φύγουν από το νοσοκομείο παρά την ισραηλινή εντολή να εκκενωθεί η ιατρική μονάδα.

Σε ότι αφορά τα 31 πρόωρα βρέφη που τα μετέφεραν από το Αλ Σίφα στο Μαιευτήριο Al-Helal Al-Emarati στη νότια Γάζα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ η κατάσταση της υγείας τους αξιολογείται.

«Δυστυχώς, κανένα από τα βρέφη δεν συνοδευόταν από μέλη της οικογένειάς του, καθώς το Υπουργείο Υγείας έχει περιορισμένες πληροφορίες και δεν μπορεί επί του παρόντος να βρει στενά μέλη της οικογένειας», ανέφερε η ενημέρωση του ΠΟΥ, ο οποίος ενημέρωσε πως και τα 31 από τα μωρά που επέζησαν παλεύουν με σοβαρές λοιμώξεις λόγω της αδυναμίας ελέγχου των λοιμώξεων στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. Έντεκα από τα μωρά είναι πλέον σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ δύο πέθαναν πριν γίνει η εκκένωση.

Η Χαμάς φέρνει ομήρους στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στις 7 Οκτωβρίου

Μετά την επιδρομή στο νοσοκομείο Αλ Σίφα την περασμένη Τετάρτη, ο Ισραηλινός Στρατός δέχεται πίεση για να αποδείξει τον ισχυρισμό του ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο ιατρικό κέντρο της Γάζας για σκοπούς μάχης και διοίκησης. Ετσί για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις κυκλοφόρησαν χθες βίντεο από κάμερες ασφαλείας (CCTV) και φωτογραφίες που λένε ότι δείχνουν μαχητές της Χαμάς να φέρνουν ομήρους στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στις 7 Οκτωβρίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι παρουσίασε δύο σύντομα βίντεο, μαζί με πολλές στατικές εικόνες, οι οποίες, όπως είπε, δείχνουν μαχητές της Χαμάς να μετακινούν τους ομήρους – έναν Νεπαλέζο και έναν Ταϊλανδό – μέσα από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments