Πολιτική

Σφοδρές αντιδράσεις κατά Πολάκη: «Χυδαίο και αποκρουστικό» να εμπλέκει θέματα υγείας

Σφοδρές αντιδράσεις κατά Πολάκη: «Χυδαίο και αποκρουστικό» να εμπλέκει θέματα υγείας
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η ενέργεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη να αποκαλύψει σε ανάρτησή του ιατρικό θέμα της Σία Αναγνωστοπούλου, για να της επιτεθεί. Πυρά εξαπέλυσαν Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρη

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η ενέργεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη να αποκαλύψει σε ανάρτησή του ιατρικό θέμα της Σία Αναγνωστοπούλου, για να της επιτεθεί. Πυρά εξαπέλυσαν Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρη, αλλά και η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

«Δεν πίστευα ότι θα έφτανε σε αυτό το επίπεδο. Η χυδαιότητα αυτής της ανάρτησης για την κυρία Αναγνωστοπούλου ως ασθενή, ουσιαστικά επαναφέρει τη ρουσφετολογία», ανέφερε ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, κάνοντας λόγο για «χυδαιότητα».

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του χαρακτήρισε «χυδαίο και αποκρουστικό κάποιος να χρησιμοποιεί θέματα υγείας για να επικρατήσει σε μία σύγκρουση και μάλιστα εσωκομματική…και έχει δώσει και τον όρκο του Ιπποκράτη πόση ντροπή πια!».

«Ο συνάδελφος ξέφυγε. Αυτά τα πράγματα δεν λέγονται», διαμήνυσε η Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας πως με υπαιτιότητα του έχουν γίνει αποδέκτες μηνυμάτων στα οποία φαίνεται από την ανάρτηση Πολάκη η εικόνα: «μην δώσετε το φάρμακο στην Σία επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ και μεσολάβησε ο Πολάκης».

Για το θέμα της ανοίκειας επίθεσης η Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε πως, «όταν υπάρχει δημόσια δήλωση κάποιου στελέχους, η απάντηση είναι δημόσια» και κάλεσε τον  πρόεδρο του κόμματος να πάρει δημόσια θέση, σε αυτό το – όπως αποκάλεσε –  «χτύπημα τοξικότητας».

Θ. Πλεύρης: Χυδαία η ανάρτηση του Πολάκη

Στην επίθεση του Παύλου Πολάκη εναντίον της Σίας Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, εκφράζοντας την οργή του για το περιστατικό αλλά και ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν επικοινώνησε ποτέ με τον κ Πολάκη.

«Πραγματικά δεν πίστευα ότι θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο ο κ. Πολάκης, έχουν μια εσωκομματική κόντρα, αυτό δεν με ενδαφέρει καθόλου» είπε ο κ. Πλεύρης χαρακτηρίζοντας την ανάρτηση χυδαία, καθώς αποκαλύπτει απόρρητα ιατρικά στοιχεία της κ. Ανανωστοπούλου, τη στιγμή μάλιστα που ο κ. Πολάκης είναι γιατρός και έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Αφού διέψευσε αυτό που ισχυρίστηκε ο κ. Πολάκης λέγοντας ότι «εγώ δεν επικοινώνησα ποτέ μαζί του όσο ήμουν υπουργός παρά μόνο στα θέματα τα κοινοβουλευτικά», είπε: «Τα αντιικά φάρμακα είχαν την εξής διαδικασία για να καταλάβετε πόσο ανόητο είναι αυτό που λέει ο κ. Πολάκης, που τα λέει με την ανοχή του κ. Κασσελάκη» και συνέχισε:

«Για την κ.Αναγνωστοπούλου όπως και για όλους τους ασθενείς γινόταν συνταγογραφηση από γιατρό και η επιτροπή ενέκρινε αν πληρούσαν τα κριτήρια σε διαδικασία που ολοκληρωνόταν σε 24 ώρες. Η κ. Αναγνωστοπουλου προς τιμή της ακολούθησε τη διαδικασία όπως όλοι οι πολίτες».

«Ο κ. Πολάκης λέει ανοησίες, όλα γίνονταν βάσει επιτροπής. Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη με κριτήρια. Είναι ψεύτης και συκοφάντης ο κ. Πολάκης, που λειτουργεί ως μπροστινός του κ. Κασσελάκη. Όπως γινόταν επί Τσίπρα, έβγαινε ο Πολάκης και έβριζε και υπήρχε ανοχή, τώρα έχει την ανοχή του κ. Κασσελάκη» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

«Είναι γιατρός και επιλέγει να επιτεθεί στην κ. Αναγνωστοπούλου σε θέμα που σχετίζεται με την υγεία της. Δεν είναι ελεεινός ο άνθρωπος;» είπε και πρόσθεσε: «Τα αντι-ικα δεν ήταν ό,τι γουστάρει ο Πολάκης ή Πλεύρης. Υπήρχαν κριτήρια. Ειναι χυδαίο αυτό που υπονοεί και για μένα, ότι καθόμουν σε μια καρέκλα και έβλεπα τις αιτήσεις και έλεγα ότι αυτός δεν θα πάρει επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ».δ. Γεωργιάδη: Χυδαίο και αποκρουστικό αυτό που έκανε

Μ. Παγώνη: Έχει ξεφύγει ο συνάδελφος

Αιχμηρά σχόλια κατά του Παύλου Πολάκη για τον τρόπο που επιτέθηκε στην Σία Αναγνωστοπούλου, αποκαλύπτοντας  το αντιικό φάρμακο που χορηγήθηκε στην ίδια και τον σύζυγό της όταν νόσησαν από τον κορονοϊό, το 2022, άφησε η πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Να σημειωθεί ότι χθες ο βουλευτής Χανίων και συντονιστής του κοινοβουλευτικού έργου, επέλεξε σε ανάρτησή του να σχολιάσει δηλώσεις που είχε κάνει η βουλευτής Αχαΐας για εκείνον σε συνεντεύξεις της, λέγοντας πως «ο Πολάκης για επιτελική θέση με το ύφος μαγκιάς δεν είναι ό,τι καλύτερο σε στιγμές κρίσης» και πως «με Πολάκη υπερσυντονιστή δεν μπορώ, σκέφτομαι να αποχωρήσω».

H κ. Παγώνη αρχικά σημείωσε ότι «ο συνάδελφος ξέφυγε. Αυτά τα πράγματα δεν λέγονται. Και ο ίδιος ο ασθενής να μην έχει πρόβλημα, δεν μπορεί να τα πει ο γιατρός αυτά» και εξέφρασε την άποψη πως «κατάλαβε και αυτός ότι έχει ξεφύγει».

«Δεν μπορούν να εκτίθενται άτομα είτε πέρασαν είτε δεν πέρασαν covid. Αυτό το λάθος δεν έπρεπε να γίνει για έναν παραπάνω λόγο γιατί ήταν αναπληρωτής υπουργός. Ξέρει ότι αυτά δεν μπορούμε να τα συζητάμε και να τα εκθέτουμε» συνέχισε η Ματίνα Παγώνη.

Όπως σημείωσε «νομίζω ότι έχει καταλάβει ότι ξέφυγε γιατί αυτό δεν κάνει καλό ούτε στους ασθενείς, ούτε στους υπουργούς» και ανέφερε ότι έχουν γίνει αποδέκτες μηνυμάτων στα οποία φαίνεται από την ανάρτηση Πολάκη η εικόνα: «μην δώσετε το φάρμακο στην Σία επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ και μεσολάβησε ο Πολάκης».

«Ο κόσμος καταλαβαίνει λάθος πράγματα έτσι. Ποιος γιατρός θα κινδύνευε να κάνει λίστα;» είπε.

Σ. Αναγνωστοπούλου: Αρμοδιότητα του προέδρου να λάβει δημόσια θέση

Ερωτηθείσα αν της τηλεφώνησε ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν το διέψευσε, είπε ωστόσο πως, «όταν υπάρχει δημόσια δήλωση κάποιου στελέχους, η απάντηση είναι δημόσια. Τα ιδιωτικά τηλέφωνα εμένα δεν μου λένε τίποτα. Θεωρώ ότι, είναι αρμοδιότητα του προέδρου να πάρει δημόσια θέση».

Έκανε εκ νέου λόγο για «χτύπημα τοξικότητας», σημειώνοντας πως, «δεν ξέρω πώς να εκλάβω όταν γίνεται ένα τέτοιο χτύπημα μία μέρα πριν από τη διάσκεψη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments