Πολιτική

Αδειάζει η κλεψύδρα του χρόνου για την Ομάδα Αχτσιόγλου

Αδειάζει η κλεψύδρα του χρόνου για την Ομάδα Αχτσιόγλου

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο έχει αρχίσει.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δεύτερη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απέχει μόλις λίγες ημέρες, έχει αρχίσει. Αυτή τη φορά, οι “σαραντάρηδες” αναμένεται να “πληγώσουν” περισσότερο το κόμμα. Όχι μόνο επειδή αποτελούν τον πυρήνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και επειδή είναι περισσότεροι και επηρεάζουν περισσότερο κόσμο.

Το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης δεν είναι καθόλου σαφές. Θα χρειαστούν λίγες ημέρες για να διευθετηθεί ο ρυθμός. Πιθανότατα θα αποχωρήσουν μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αλλά αυτό δεν αποκλείει μια ενδιάμεση αποχώρηση ή μια ξαφνική αλλαγή σχεδίων.

Στην πρεμιέρα του στα ερτζιανά ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε τον δρόμο της εξόδου σε όσους διαφωνούν. «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι ας το αποφασίσουν τώρα», είπε χαρακτηριστικά στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» δείχνοντας πως το «διαζύγιο» θα είναι λυτρωτικό και για τις δυο πλευρές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να επικεντρωθεί στις δραστηριότητες της αντιπολίτευσης. Σήμερα θα συμμετάσχει στην 7η Σύνοδο της Θεσσαλονίκης, όπου μαζί με την “Ομάδα Αχτσιόγλου” θα συγκροτήσουν μια κίνηση για να δείξουν στον κόσμο κάτι “νέο, προοδευτικό, μεγάλο και ανοιχτό”. Η ομάδα των “6+6” φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας.

Κατ’ αρχάς, υπάρχουν επτά βουλευτές (Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τσούφη και Θεανώ Φωτίου) που υπέγραψαν το σκληρά επικριτικό κείμενο της Κεντρικής Επιτροπής και πιθανολογείται πως θα υπάρξουν ακόμη δύο ή τρία υψηλόβαθμα στελέχη που θα ακολουθήσουν.

Σε αυτούς θα προστεθούν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα που ήδη περιμένουν τους συντρόφους τους. Μιλώντας ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, επεσήμανε πως «χρειάζονται 10 βουλευτές για να συγκροτηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα. Είναι εφικτός στόχος, νομίζω. Μια τέτοια Κ.Ο θα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων: οικονομία, εργασιακά, πολιτισμό, Υγεία… Αυτοί οι 10 ή 12 καλύπτουν, με πολύ σοβαρό τρόπο, μια μεγάλη γκάμα θεμάτων με μεγάλη σοβαρότητα».

Το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται υπό “χαμηλό βαρομετρικό” και αναμένεται να δυσκολευτεί πολύ να συνυπάρξει με τους πολιτικά διαφωνούντες στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Την Τετάρτη θα γίνει η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις θερινές καταστροφές σε Θεσσαλία και Έβρο και την Πέμπτη θα ξεκινήσει η συζήτηση του προϋπολογισμού.

Την Παρασκευή θα συζητηθεί το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το δυστύχημα στα Τέμπη. Δύσκολες ισορροπίες και αμήχανοι “συμβιβασμοί” θα γίνουν στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Η εικόνα μιας τέτοιας αποσύνδεσης θα αμαυρώσει περαιτέρω τη δημόσια εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments