Πολιτική

Γεροβασίλη για αποχώρηση ομάδας Αχτσιόγλου: Όλα καλά, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει

Γεροβασίλη για αποχώρηση ομάδας Αχτσιόγλου: Όλα καλά, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

«Όλα καλά, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει» είπε η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Όλα καλά, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει» είπε η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση που εστάλη στους γραμματείς του κόμματος και τη συνάντηση των βουλευτών Αλέξη Χαρίτση και Νάσου Ηλιόπουλο με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα για να ανακοινώσουν την ανεξαρτητοποίηση εννέα βουλευτών της ομάδας.

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ η Ομάδα Αχτσιόγλου – Συγκροτούν ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα

Καταλυτικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς αποχώρησε η ομάδα 6+6 της Έφης Αχτσιόγλου από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα στο γραφείο του Προέδρου στη Βουλή παρέδωσαν τις επιστολές ανεξαρτητοποίησης, όχι μόνο των ίδιων, αλλά και της ομάδας στην οποία συμμετέχουν (6+6).

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν παρελθόν 9 βουλευτές, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε συνεννόηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα για τη συγκρότηση ανεξάρτητης κοινοβουλευτικής ομάδας.

Οι 9 βουλευτές που αποχωρούν είναι οι Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζειμπέκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Φερχάτ Οζγκιούρ , Φωτίου Θεανώ  και Χαρίτσης Αλέξης.

Επισημαίνεται ότι οι λεγόμενοι και 40άρηδες του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχουν έτοιμο το πλάνο της επόμενης ημέρας και έχουν συγκεντρώσει και τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για να ανακοινώσουν στον πρόεδρο της Βουλής την πρόθεσή τους να συγκροτήσουν και ανεξάρτητη ΚΟ. Έναν «δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ» μέσα στη Βουλή, αριθμώντας μέχρι και αυτή την ώρα 11 βουλευτές συνολικά.

Σημειώνεται πως χθες η ομάδα Αχτσιόγλου σε έκτακτη σύσκεψη ζύγισε τις εξελίξεις που δρομολογεί η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας από τον κ. Κασσελάκη και κατέληξε ότι ο καταλληλότερος χρόνος για τη δεύτερη μεγαλύτερη έξοδο από το κόμμα είναι τώρα.

Στο κείμενο της αποχώρησης καταλογίζονται στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και προγραμματική αβάθεια. “Ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε δημοκρατικά. Αλλά πορεύεται αντιδημοκρατικά. Διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον μετατρέπει σε ένα άμορφο κόμμα, ενώ την ίδια στιγμή το πολιτικό του στίγμα εκπέμπει ένα συνονθύλευμα αντιφατικών απόψεων χωρίς κανένα προγραμματικό βάθος”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής αποχώρησης.

Για μια πολιτική της ευθύνης και της ελπίδας. Συνεχίζουμε.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο. Οι εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023 ανέδειξαν μια ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία νιώθει παντοδύναμη να συνεχίσει την αντικοινωνική της πολιτική και να επιβάλλει μια δεξιά ατζέντα σε κρίσιμα θέματα που σφραγίζουν το μέλλον της χώρας. Ο πολιτικός άξονας έχει μετατοπιστεί προς τα Δεξιά, η άκρα Δεξιά και οι αντιδραστικές αντιλήψεις κερδίζουν έδαφος, η βαρβαρότητα της καθημερινότητας μετατρέπεται σε νέα κανονικότητα. Απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη, οι δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται σε απόσταση από τις αγωνίες και τα προβλήματα των πολιτών. Το θέμα είναι βαθιά πολιτικό. Απουσιάζει ένα σύγχρονο πολιτικό και κοινωνικό σχέδιο που πείθει, όχι ρητορικά, αλλά στην πράξη, ότι μπορούμε να νικήσουμε την κυριαρχία της Δεξιάς. Και όμως. Οι δυνατότητες υπάρχουν. Εκατομμύρια πολίτες αναζητούν μια ισχυρή, προγραμματική και οραματική αντιπολίτευση που θα μπορέσει να εκφράσει ένα νέο σχέδιο για την προοδευτική αναγέννηση της χώρας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αλλά αυτό απαιτεί μια σύγχρονη αριστερή πολιτική της ευθύνης και της ελπίδας. Που θα πείθει και θα εμπνέει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments