Πολιτική

Κορυφώνονται οι διεργασίες για τον επικεφαλής της ΚΟ Ομπρέλας και Ομάδας Αχτσιόγλου

Ποιο πρόσωπο συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Οι 7 βουλευτές της ομάδας Αχτσιόγλου και επιπλέον οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν συντεταγμένα σήμερα το πρωί και μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα που είχαν αποχωρήσει σε προγενέστερο χρόνο θα συγκροτήσουν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Μέχρι στιγμής, πληθαίνουν τα σενάρια σύστασης νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τους αποχωρήσαντες από την αξιωματική αντιπολίτευση ηγεσίας Κασσελάκη, με έμφαση στα πρόσωπα που θα χαράξουν από θέσεις επικεφαλής την αντιπολιτευτική γραμμή που θα ακολουθήσουν.

Για τις αμέσως επόμενες μέρες μετατίθεται η απόφαση για τον επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δίνοντας ένα προβάδισμα στην επιλογή Αλέξη Χαρίτση, δίχως, ωστόσο, να αποκλείονται οι περιπτώσεις της Έφης Αχτσιόγλου και του Νάσου Ηλιόπουλου.

 Διαρκής είναι η επικοινωνία των εννέα Βουλευτών που δήλωσαν την ανεξαρτητοποίησή τους σε σχέση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με στελέχη της Ομπρέλας, ενώ, χθες πραγματοποίησαν και κοινή μεταξύ τους σύσκεψη. Στις επαφές επαφές συμμετέχουν και πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δημήτρης Χριστόπουλος, Κωστής Παπαϊωάννου και Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Οι τάσεις ενίσχυσης της νέας Κοινοβουλευτικής ομάδας και με βουλευτές άλλων κομμάτων, δείχνουν να αποκτού θετικό πρόσημο, αφού ήδη διαρρέεται ότι οι αποχωρήσαντες –Αρετή Παπαϊωνου και Μιχάλης Χουρδάκης- από την Πλεύση Ελευθερίας, εξετάζουν το ενδεχόμενο ένωσης δυνάμεων αν και προσώρας δεν υπάρχει καμία συζήτηση μεταξύ τους.

Υπενθυμίζεται ότι η επιστολή αποχώρησης αναφέρεται για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «αναδείχθηκε δημοκρατικά. Αλλά πορεύεται αντιδημοκρατικά». Όπως υποστηρίζουν οι 57 υπογράφοντες ο νέος πρόεδρος «διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον μετατρέπει σε ένα άμορφο κόμμα, ενώ την ίδια στιγμή το πολιτικό του στίγμα εκπέμπει ένα συνονθύλευμα αντιφατικών απόψεων χωρίς κανένα προγραμματικό βάθος»

Σύμφωνα με την ομάδα Αχτσιόγλου, «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βιώνει μια διαλυτική κρίση. Ο νέος Πρόεδρος του κόμματος και η ηγετική ομάδα αρνούνται να αναγνωρίσουν και να συζητήσουν τον πολιτικό πυρήνα του προβλήματος”.

Αναφορικά με τις δικές τους κινήσεις, οι αποχωρήσαντες επισημαίνουν ότι «κρατάμε την επίγνωση ότι η σύγχρονη Αριστερά είναι αυτή που συγκρούεται και σχεδιάζει, που μιλά συγκεκριμένα και αναλαμβάνει την ευθύνη της άσκησης πολιτικής, που αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων στο σήμερα. Η δική μας Αριστερά δεν περιορίζεται στη θέση της συνεπούς αντιπολίτευσης. Είναι η Αριστερά που διεκδικεί την κυβέρνηση. Λέει αυτό που πιστεύει και πιστεύει αυτό που λέει», και προσθέτουν: «Δική μας φιλοδοξία είναι να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός αριστερού και προοδευτικού χώρου που θα διαμορφώσει τις απαντήσεις και το πολιτικό σχέδιο που θα ανταποκρίνεται στις αναζητήσεις και στις προσδοκίες των πολιτών. Όχι μόνοι και μόνες μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο