Πολιτική

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης με άξονα την οικονομία

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης με άξονα την οικονομία

Πηγή Φωτογραφίας: [365228] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο κυβερνητικός οδοδείκτης με γνώμονα το «ισχυρό χαρτί» της οικονομίας.

Η συζήτηση για τον νέο προϋπολογισμό ξεκινά στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών θεμάτων της Βουλής και η κυβέρνηση στοχεύει να αναδείξει τις καλές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και την ανθεκτικότητά της, καθώς και το κοινωνικό αποτύπωμα των πολιτικών της, με αποκορύφωμα την ψηφοφορία τον Δεκέμβριο.

Η πρόσφατη κατάθεση του προϋπολογισμού του 2024 στη Βουλή, η ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων για το φορολογικό νομοσχέδιο και η μετέπειτα ψήφισή του, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο, ο οποίος έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την οικονομία και τις επενδύσεις, και η έκθεση του οίκου αξιολόγησης Fitch που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Δεκεμβρίου είναι τέσσερα επικείμενα σημαντικά ορόσημα για τα επόμενα χρόνια, που θα κρατήσουν την ελληνική οικονομία στο προσκήνιο.

Το τελευταίο, όπως τονίστηκε από κυβερνητικούς αξιωματούχους, περιλαμβάνει την πρώτη αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων εδώ και 14 χρόνια, νέα στήριξη για τις συντάξεις και αυξημένα αφορολόγητα επιδόματα για τις οικογένειες, καθώς και πρόσθετη ειδική στήριξη για ευάλωτα άτομα – για παράδειγμα, τα 350 εκατομμύρια που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για τον Δεκέμβριο.

Η δημόσια διαβούλευση για το φορολογικό νομοσχέδιο θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου συνεχίζει να είναι ότι πρόκειται για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα που δεν είναι ισοπεδωτικό και που περικλείει σημαντικές εξαιρέσεις.

Ο πρωθυπουργός απάντησε μάλιστα χθες και από το βήμα της Βουλής στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για αιφνιδιασμό των ελεύθερων επαγγελματιών αναφέροντας ότι σε όλες τις συνεντεύξεις που έδινε προεκλογικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες έλεγε ότι θέλει να μειώσει το τέλος επιτηδεύματος υπό την προϋπόθεση ότι θα βελτιωθεί η φορολογική συμμόρφωση. “Αυτά λέγαμε προεκλογικά, αυτά κάνουμε και τώρα”, υποστήριξε.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα ότι η ανθεκτικότητα της χώρας στηρίζεται στην ανθεκτικότητα της οικονομίας της, θα αναδείξει τη νέα σελίδα της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της θέσης της χώρας ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, και κατά την τριήμερη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει από την προσεχή Κυριακή στο Λονδίνο, με αφορμή το ελληνικό επενδυτικό συνέδριο του χρηματιστηρίου και της Morgan Stanley.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ως ενδεικτικό της νέας φάσης στην οποία έχει περάσει η χώρα μας, το γεγονός ότι σήμερα είναι σε θέση να μπορεί να καταθέτει τον προϋπολογισμό της και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμά της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να μην έχει καμία επισήμανση, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως μια φερέγγυα δημοσιονομικά χώρα, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα ρυθμούς ανάπτυξης πολύ υψηλότερους από αυτούς του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Αυτό είναι το μήνυμα που θα μεταφέρει στη συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και την επίσκεψή του στο Βερολίνο, όπου πρόκειται να τονίσει ότι η Ελλάδα από το “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης μετατράπηκε σε μία από τις πιο σταθερές οικονομίες της ευρωζώνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments