Πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ στο “κάδρο” της κριτικής Μητσοτάκη

Το ΠΑΣΟΚ στο “κάδρο” της κριτικής Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [365210] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στο στόχαστρο της πρωθυπουργικής κριτικής βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να προσθέσει το ΠΑΣΟΚ στο αντιπολιτευτικό κάδρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αναπτύξει μια εντελώς νέα τακτική αντικατάστασης του ΣΥΡΙΖΑ εξ ολοκλήρου από τη Χαριλάου Τρικούπη. Πάντως, στις δημοσκοπήσεις (προς το παρόν), για πρώτη φορά υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αύξησης της πίεσης του κυβερνώντος κόμματος προς το δεύτερο κόμμα. Αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντούσε συνεχώς στον Νίκο Ανδρουλάκη και όχι στην αξιωματική αντιπολίτευση κατά τη χθεσινή κοινοβουλευτική συζήτηση για τις φυσικές καταστροφές και την κλιματική αλλαγή.

Πράγματι, ο πρωθυπουργός “αφιέρωσε” συνολικά 25 λεπτά στα σχόλιά του που απευθύνονταν στον Ν. Ανδρουλάκη, και το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ επωφελείται από την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ είναι φανερό ότι δεν διαφεύγει της πολιτικής προσοχής του Μαξίμου. Είναι γεγονός ότι η χθεσινή αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη ήταν μόνο η πρώτη πράξη της σύγκρουσης.

Η κόντρα των δύο αρχηγών περιλάμβανε από… μπουζουκτσίδικα έως την εποχή Σημίτη. «Τί υπάρχει στην πλημμυρική ζώνη δεξιά της κοίτης του Πηνειού; Ένα ολόκληρο τετράγωνο με μπουζουκσίδικα, με μάντρες, με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Θα πάμε να τα γκρεμίσουμε;» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ με την παρότρυνση «σας θέλω μαζί, σας θέλω μπροστάρη εκεί, μην σφυρίζετε αδιάφορα μετά».

Η απάντηση του Ανδρουλάκη ήρθε με την αποστροφή «να πάτε, να πάρετε και τον αρμόδιο υπουργό και να του πείτε: Βασίλη, ρίχ’ το». 

Με φόντο την ανατροπή μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στις τέσσερις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι άνθρωποι γύρω από τον πρωθυπουργό επισημαίνουν ότι δεν υποτιμούν κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ότι οι πολίτες θέλουν να ακούσουν προτάσεις και να δουν σχέδια. Έτσι, σκιαγραφούν τον δρόμο που ακολουθεί η Ηρώδου Ατικού. Προσωπικά ο Μητσοτάκης τον σκιαγράφησε μέσω… ερωτημάτων προς την αντιπολίτευση: «Υπάρχει κάποια πρόταση; Αν έπρεπε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και αν ναι, πώς; Και αν έπρεπε να το κάνουμε διαφορετικό με τι πόρους;». Αυτό δείχνει την απόφασή του να αναζητήσει αντιπροτάσεις για μείζονα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Ο στόχος της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκης είναι να συνδεθεί, στα μάτια των πολιτών και με κάθε ευκαιρία, μια εικόνα αδυναμίας ρεαλιστικού λόγου και έλλειψης τεκμηριωμένης αντιπρότασης στα σχέδια της κυβέρνησης. Συμβολική είναι η αποστροφή του κ. Μητσοτάκη για τη μεγάλη απόσταση “μεταξύ εφαρμοσμένης πολιτικής και έκθεσης ιδεών”, όπως είπε συγκεκριμένα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Περαιτέρω συμβολισμός αυτής της τακτικής είναι τα λόγια του προς το σύνολο της αντιπολίτευσης: “Εμείς έχουμε σχέδιο, εσείς έχετε παράπονα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments