Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με αντιπρόεδρο της Ινδονησίας: Συμφώνησαν στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων

Συνάντηση Μητσοτάκη με αντιπρόεδρο της Ινδονησίας: Συμφώνησαν στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ,Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδονησίας Ma’ruf Amin στο Μέγαρο Μαξίμου είχε το πρωί της Παρασκευής 24/11/2023 στις 9:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις απώλειες κατά τον βομβαρδισμό του Ινδονησιακού Νοσοκομείου στη Γάζα και επανέλαβε την ανάγκη ανθρωπιστικών παύσεων και σεβασμού του Ανθρωπιστικού Δικαίου

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδονησίας Ma’ruf Amin στο Μέγαρο Μαξίμου είχε το πρωί της Παρασκευής 24/11/2023 στις 9:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας της Ινδονησίας Ma’ruf Amin επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα.

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδονησίας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία επισημάνθηκε ότι το 2024 σηματοδοτεί την επέτειο 75 ετών σύναψης διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ινδονησίας, εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, καθώς και σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως ο τουρισμός και η γαλάζια οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στην Ινδονησία να συμμετάσχει με αντιπροσωπεία της στο 9ο «Our Ocean Conference», που θα φιλοξενήσει η Ελλάδα το 2024.

Τι είπαν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν επίσης απόψεις για θέματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις απώλειες κατά τον βομβαρδισμό του Ινδονησιακού Νοσοκομείου στη Γάζα και επανέλαβε την ανάγκη ανθρωπιστικών παύσεων και σεβασμού του Ανθρωπιστικού Δικαίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η λύση για βιώσιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι πολιτική και είναι η λύση δύο κρατών. Υπογράμμισε, τέλος, την προσήλωση της Ελλάδας και της Ινδονησίας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), ως αρχή για την ειρηνική επίλυση των διαφορών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments