Πολιτική

Άδωνις: Ρητή εξαίρεση των εργαζόμενων συνταξιούχων από το τεκμαρτό εισόδημα [pics,vid]

Άδωνις: Ρητή εξαίρεση των εργαζόμενων συνταξιούχων από το τεκμαρτό εισόδημα [pics,vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΣΚΑΙ, Οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι αποτελούν ρητή εξαίρεση από το τεκμαρτό εισόδημα, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τονίζει πως, με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, θεσπίζονται ευεργετικές διατάξεις για τους εργαζόμενους συνταξιούχους συνολικά.

Στο 0% η παρακράτηση για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι αποτελούν ρητή εξαίρεση από το τεκμαρτό εισόδημα, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τονίζει πως, με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, θεσπίζονται ευεργετικές διατάξεις για τους εργαζόμενους συνταξιούχους συνολικά.

Ιδιαίτερα, ερωτώμενος για την κατηγορία των εργαζόμενων συνταξιούχων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απαντά ότι «επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ ο συνταξιούχος έχανε τεράστιο ποσοστό της σύνταξής του, εάν εργαζόταν. Του παρακρατούσαν το 60% της συντάξεώς του. Με τον Γιάννη Βρούτση, το ποσοστό μειώνεται αποφασιστικά στο 30% της σύνταξης. Χάρη στο νέο νομοσχέδιο, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι καταβάλλουν το 10% επί του επιπλέον εισοδήματος».

«Η σύνταξη που λαμβάνουμε δεν προέρχεται αποκλειστικά από τις ασφαλιστικές μας εισφορές», επισημαίνει ο Άδωνις, «αλλά προέρχεται κατά το ήμισυ από τις ασφαλιστικές εισφορές και κατά το άλλο ήμισυ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όταν ετέθη το ζήτημα να πάμε στο 0% την παρακράτηση, ετέθη το εύλογο ερώτημα από τις υπηρεσίες αν είναι λογικό να δίνει ο φορολογούμενος το 50% της σύνταξης σε κάποιον που εργάζεται. Έτσι, βρήκαμε ένα αντισταθμιστικό μέτρο για να είναι φορολογικά δίκαιη η ρύθμιση. Με αυτόν τον τρόπο προέκυψε το 10% επί του πρόσθετου εισοδήματος.

«Το δεύτερο ζήτημα που προέκυψε», συμπληρώνει ο υπουργός Εργασίας, «είναι ότι το 90% είναι ένα μεγάλο ποσοστό.   Υπολογίζουμε ότι ο μέσος εργαζόμενος συνταξιούχος θα κερδίζει 2.200 ευρώ ετησίως και βάζουμε σχετικό πλαφόν».

«Ρητή είναι η εξαίρεση των εργαζόμενων συνταξιούχων από το τεκμαρτό εισόδημα, στο πλαίσιο του νομοσχέδιου Χατζηδάκη», ξεκαθαρίζει ο Ά. Γεωργιάδης: «Για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, στο νόμο Χατζηδάκη θα υπάρχει ρητή εξαίρεση. Οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι δεν εμπίπτουν στο σχέδιο νόμο Χατζηδάκη. Με τον υπουργό Οικονομικών είμαι σε σχετική επικοινωνία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments