Σχόλιο για την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Καθημερινή, όπου σημείωσε ότι «δεν είναι καλή ιδέα η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα» και ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο που έχει προαναγγείλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, διατύπωσαν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.
«Οι απόψεις του πρώην Πρωθυπουργού είναι γνωστές και δεν έχουμε κάποιο σχόλιο. Η κυβέρνηση κινείται με βάση το πρόγραμμα και τις διακηρυγμένες θέσεις της. Στη βάση αυτών εφαρμόζει και την πολιτική της», ήταν το σχόλιο από τις εν λόγω πηγές.
Σημειώνεται ότι χθες σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι δεν είναι καλή ιδέα η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου.
Όπως τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, «μπορούμε εμείς, σήμερα, να συμφωνήσουμε με αυτόν που όλοι οι σύμμαχοι και εταίροι μας διαφωνούν μαζί του; Με αυτόν που οι πάντες θεωρούν «μαύρο πρόβατο»; Με αυτόν που υπηρετεί πολιτικά, οικονομικά και επιχειρησιακά, τον αντι-δυτικό άξονα; Νομίζω, λοιπόν, πως δεν είναι καλή ιδέα», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία και τη συνάντησή του με τον Όλαφ Σολτς.
Ακόμη, ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι «η Τουρκία, λοιπόν, προκαλεί συνεχώς! Και δημιουργεί νέα τετελεσμένα εις βάρος μας. Οπότε δεν έχει νόημα να παριστάνουμε ότι «συζητάμε» μαζί της όσο επιμένει στα νέα τετελεσμένα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «κατευνασμός, όπως πολύ σωστά υπογράμμισε και ο Κώστας Καραμανλής, υπήρξε πάντα πολύ επικίνδυνος. Λέτε, δύο πρώην πρωθυπουργοί της χώρας και δύο πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας να κάνουμε τόσο λάθος;».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο που έχει προαναγγείλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μέσα στην τετραετία. «Όχι! Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την «πυρηνική» οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων», ανέφερε χαρακτηριστικά ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ψήφισής του από πλευράς του. Στο ίδιο πλαίσιο ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρει ότι «αν τους αναγνωρίσουμε «γάμο», θα αναγκαστούμε αργότερα -για λόγους «εξίσωσης» ανόμοιων πραγμάτων- να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια».