Τεχνολογία

Ένα είδος νυχτερίδας χρησιμοποιεί το πέος της με παράξενο τρόπο κατά την επαφή

Ένα είδος νυχτερίδας χρησιμοποιεί το πέος της με παράξενο τρόπο κατά την επαφή

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay,Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λωζάνης στην Ελβετία μελέτησαν τη νυχτερίδα (Τρανονυχτερίδα), η οποία έχει πέος περίπου επτά φορές μακρύτερο από τον κόλπο της συντρόφου του. Η βάλανος (κεφαλή του πέους) έχει σχήμα καρδιάς που είναι επτά φορές πιο πλατύ από το κολπικό άνοιγμα. Το μέγεθος και το σχήμα θεωρητικά καθιστούν αδύνατη τη διείσδυση.

Το συγκεκριμένο είδος νυχτερίδας έχει πέος περίπου επτά φορές μακρύτερο από τον κόλπο της συντρόφου του

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λωζάνης στην Ελβετία μελέτησαν τη νυχτερίδα (Τρανονυχτερίδα), η οποία έχει πέος περίπου επτά φορές μακρύτερο από τον κόλπο της συντρόφου του. Η βάλανος (κεφαλή του πέους) έχει σχήμα καρδιάς που είναι επτά φορές πιο πλατύ από το κολπικό άνοιγμα. Το μέγεθος και το σχήμα θεωρητικά καθιστούν αδύνατη τη διείσδυση.

Ωστόσο, οι ερευνητές λένε ότι οι νυχτερίδες χρησιμοποιούν το μεγάλο πέος τους σαν ένα επιπλέον χέρι για να σπρώξουν το περίβλημα της ουράς του θηλυκού.

Ο συντάκτης της έρευνας Nicolas Fasel είπε ότι «τυχαία, είχαμε παρατηρήσει ότι αυτές οι νυχτερίδες έχουν δυσανάλογα μακρύ πέος, και πάντα αναρωτιόμασταν, “Πώς λειτουργεί αυτό;” καθώς δεν είχε αναφερθεί σε θηλαστικά μέχρι τώρα». Οι ερευνητές παρατήρησαν το μοναδικό τελετουργικό ζευγαρώματος με ειδικές κάμερες. Οι μελέτες τους διαπίστωσαν ότι κατά το ζευγάρωμα. οι αρσενικές νυχτερίδες έπιαναν τους συντρόφους τους από τον αυχένα και κινούσαν τη λεκάνη τους με τρόπο “ανίχνευσης” μέχρι να έρθουν σε επαφή με το θηλυκό.

Σε αυτό το σημείο έμεναν ακίνητες και κρατούσαν τις θηλυκά σε μία στάση πολύωρης αγκαλιάς. Αυτό διήρκησε περίπου 53 λεπτά κατά μέσο όρο, με ο μεγαλύτερος χρόνος που έχει καταγραφεί ήταν 12,7 ώρες.

Μετά το ζευγάρωμα, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η κοιλιά των θηλυκών νυχτερίδων φαινόταν υγρή, υποδηλώνοντας την παρουσία σπέρματος. Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να επιβεβαιωθεί η διαδρομή του σπέρματος.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι οι αρσενικές νυχτερίδες μπορεί να εξέλιξαν το μεγάλο πέος τους προκειμένου να παραμερίσουν τις μεμβράνες της ουράς που έχουν οι θηλυκές νυχτερίδες, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αποφύγουν το σεξ.

Ο καθηγητής Nicolas Fasel δήλωσε πως «οι νυχτερίδες χρησιμοποιούν τις μεμβράνες της ουράς τους για να πετάξουν και να αιχμαλωτίσουν τα έντομα, και οι θηλυκές συγκεκριμένα τις χρησιμοποιούν επίσης για να καλύπτουν τα κάτω μέρη τους και να προστατεύονται από τα αρσενικά. Ωστόσο η αρσενική νυχτερίδα μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει το μεγάλο πέος της για να προσπεράσει τη μεμβράνη και να φτάσει στο αιδοίο».

Οι ερευνητές συνεργάστηκαν με ένα κέντρο νυχτερίδων στην Ουκρανία, το οποίο κινηματογράφησε ζευγάρια κατά τη διάρκεια της σεξουαλική πράξης. Συνολικά, η ομάδα ανέλυσε 97 σκηνές ζευγαρώματος και τα ευρήματα δημοσιεύονται στο περιοδικό Current Biology.

Με πληροφορίες του SkyNews

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments