Podcasts | Pagenews Politics #2

Βούλτεψη: Παρακολουθούμε το παλαιστινιακό, θα υπάρξουν μέτρα αν χρειαστεί

Οι πιο πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στις γύρω χώρες

27.11.2023 | 17:59

Listen On:

Βούλτεψη: Παρακολουθούμε το παλαιστινιακό, θα υπάρξουν μέτρα αν χρειαστεί

Οι πιο πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στις γύρω χώρες

Σε σχέση με το ζήτημα των μεταναστών που προκύπτουν από την πολεμική σύγκρουση στη Γάζα, η υφυπουργός Μετανάστευσης υποστηρίζει ότι «οι πιο πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στις γύρω χώρες» και πως» θα υπάρξουν μέτρα αν χρειαστεί, αλλά (…) οι άνθρωποι αυτοί θα πάνε κοντά, για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους όταν τελειώσει η πολεμική σύγκρουση».

Έχουμε τρεις πολέμους που διεξάγονται στην περιοχή (Συρία, Ουκρανία, Λωρίδα της Γάζας) και δεκάδες εμφυλίους πολέμους στην Αφρική. Σε αυτά τα στοιχεία προστίθενται η ξηρασία και ο τζιχαντισμός. Και οι άνθρωποι που φεύγουν από αυτές τις περιοχές, δεν φεύγουν για να κάνουν τουρισμό. Η Ευρώπη έχει χάσει την Αφρική, έχει αποχωρήσει. Έχουν γίνει στην Αφρική οκτώ πραξικοπήματα μέσα σε τρία χρόνια. Για παράδειγμα, στο Σουδάν γίνεται εμφύλιος πόλεμος εδώ και επτά μήνες. Οι εσωτερικά εκτοπισμένοι φθάνουν τον αριθμό ρεκόρ των επτά εκατομμυρίων ανθρώπων. Η Νιγηρία ανακοίνωσε δύο εκατομμύρια εκτοπισμένους. Το Κονγκό έχει εννιά εκατομμύρια εκτοπισμένους. Στη Σομαλία, 700.000 άνθρωποι έφυγαν από τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρών.

Αυτοί που υποστηρίζουν τα ανοιχτά σύνορα θέλω να μου πουν πόσοι θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα. Το ανθρωπιστικό της καθήκον το κάνει η Ελλάδα. Όμως υπάρχουν 114 εκατομμύρια άνθρωποι εσωτερικά εκτοπισμένοι στη χώρα τους, εν δυνάμει μετανάστες ή πρόσφυγες στην Ευρώπη. Θέλω να μου πει κάποιος που υποστηρίζει τα ανοιχτά σύνορα, πόσοι θέλει να έρθουν στην Ελλάδα.

Η Ε. Ε. δεν είναι ούτε οικονομική ένωση, γιατί οι χώρες μέλη κλείνουν εσωτερικά τα σύνορά τους. Η Σένγκεν έχει καταργηθεί στην πράξη.

Ως προς το παλαιστινιακό, το παρακολουθούμε, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Οι πιο πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στις γύρω χώρες. Η Ιορδανία δεν τους δέχεται. Ο Λίβανος έχει πάρα πολύ κόσμο και είναι καθημαγμένος από μια κρίση διαρκείας – είναι διαλυμένη χώρα. Θα υπάρξουν μέτρα αν χρειαστεί, αλλά θεωρώ ότι οι άνθρωποι αυτοί θα πάνε κοντά, για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους όταν τελειώσει η πολεμική σύγκρουση. Μια τρομοκρατική οργάνωση τους διαφεντεύει, λέει ότι κέρδισε τις εκλογές αλλά δεν ξέρουμε πώς έγιναν αυτές οι εκλογές. Το 2006 έκανε εκλογές η Χαμάς, αλλά είχαν κάποιον παρατηρητή; Δεν δέχομαι να υιοθετήσω όλα αυτά τα πράγματα που λένε διάφοροι, παριστάνοντας τους προοδευτικούς. Με ενοχλεί ιδιαίτερα ότι δεν επικεντρωθήκαμε στο γεγονός ότι η βία που ασκήθηκε ήταν βία κατά παιδιών και γυναικών. Πού είναι οι γυναικείες οργανώσεις; Είδαμε να αρπάζουν παιδιά από τις αγκαλιές των μανάδων τους, να βιάζουν κοπέλες. Και είδαμε την κοπέλα με το ματωμένο παντελόνι. Δε βλέπω κάποιος προοδευτικός να μιλάει για αυτά. Να μιλήσει για την τόσο μεγάλη βία εναντίον των γυναικών. Γιατί ο στόχος της τρομοκρατικής ενέργειας εστίασε τόσο πολύ στις γυναίκες; Κι εγώ δεν δέχομαι τα περί διαφορετικής κουλτούρας.